stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

V Revozu ustavili serijsko proizvodnjo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.12.2012 19:45

V Revozu so v sredo zaustavili proizvodnjo in odšli na novoletni kolektivni dopust. Vnovični postopni zagon proizvodnje načrtujejo v drugem tednu januarja. Serijsko proizvodnjo bodo zagnali 14. januarja, kolektivni dopust pa sodi med ukrepe, s katerimi so se v Revozu odzvali na letošnji 20-odstotni padec naročil.



Kot so v Revozu danes pojasnili zaključujejo težavno leto, ki ga je zaznamoval velik padec prodaje na evropskem trgu, še posebej na francoskem, ki je za Revoz najpomembnejši.

Na omenjeni približno 20-odstotni padec so se pravočasno odzvali in poslovanje najprej prilagodili s prehodom obratovanja z dveh izmen in pol na dve izmeni, nato pa so vodstvo podjetja in socialni partnerji dosegli dogovor o nadaljnjem prilagajanju proizvodnje povpraševanju in naročilom.

Letos so v Revozu potekale tudi intenzivne priprave v okviru projekta proizvodnje novih modelov Renault-Daimler, katerih serijska proizvodnja je predvidena v letu 2014. Ravno omenjeni projekt pa bo v prihodnjem letu v veliki meri zaposloval veliko število njihovih zaposlenih in naj bi po pričakovanjih prispeval k ponovnemu dvigu proizvodnih količin in zaposlovanja, so še sporočili iz Revoza.