materinski2 Svet24.si

Materinski dan: najstarejša mati stara 66 let, ...

Nusa_Lesar Svet24.si

Nuša Lesar odhaja na porodniško, nasledila jo bo...

POR016321 Necenzurirano

Preiskava NPU naplavila staro znanko iz afere ...

kardinal franc rode bobo Reporter.si

Uporniški pater Roblek razkriva grehe kardinala ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

mojca-fatur Odkrito.si

Mojca Fatur - Vzemite življenje v svoje roke!

klinec Ekipa24.si

Kakšna drama! Ema Klinec do zadnjega trepetala za...

Novice Ribnica

V Ribnici ob naraščanju števila otrok širijo šolske in vrtčevske zmogljivosti

Piše: STA

Čas objave:
09.01.2022 11:41

V občini Ribnici se že nekaj časa soočajo s povečevanjem števila otrok, zato so bili prisiljeni tako v širitev tamkajšnje šole kot občinskega vrtca. K šoli trenutno gradijo prizidek, ki naj bi po besedah župana Sama Pogorelca svojemu namenu začel služiti v naslednjem šolskem letu, potrebne bodo tudi širitve vrtca, ki je že zdaj največji v državi.

Število otrok v občini po besedah župana v zadnjih letih narašča tako na račun priseljevanja kot naraščanja rojstev. Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribnica se kot edina tamkajšnja šola tako že nekaj časa sooča s precejšnjo prostorsko stisko. Med drugim so morali za pouk preurediti sejno sobo, zbornico in dva spremljajoča prostora.

Zato so že pred časom pristopili h gradnji prizidka. V njem bodo uredili štiri učilnice in ostale spremljajoče prostore. Razširili bodo jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo. Trenutno po besedah župana gradijo zadnje nadstropje. "Zidarska dela bodo, v kolikor bo to dopuščalo vreme, končana nekje do marca, sam prizidek pa bo nato v uporabo predan do novega šolskega leta," je povedal za STA.Zaradi povečevanja števila otrok se s prostorsko stisko sooča tudi Vrtec Ribnica, ki je s 26 oddelki že zdaj največji vrtec v državi. Vrtec je bil zasnovan kot 18-oddelčni. Dodatnih osem oddelkov so uredili v spremljajočih prostorih, enega še v podružnični Osnovni šoli Dolenja vas.

Po besedah župana bodo dodatne prostore tako za šolo kot vrtec dobili v šolskem športnem centru, ki ga nameravajo zgraditi v Dolenji vasi. Center bo imel tudi športno dvorano.