profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ribnica

V Ribnici ob naraščanju števila otrok širijo šolske in vrtčevske zmogljivosti

Piše: STA

Čas objave:
09.01.2022 11:41

V občini Ribnici se že nekaj časa soočajo s povečevanjem števila otrok, zato so bili prisiljeni tako v širitev tamkajšnje šole kot občinskega vrtca. K šoli trenutno gradijo prizidek, ki naj bi po besedah župana Sama Pogorelca svojemu namenu začel služiti v naslednjem šolskem letu, potrebne bodo tudi širitve vrtca, ki je že zdaj največji v državi.

Število otrok v občini po besedah župana v zadnjih letih narašča tako na račun priseljevanja kot naraščanja rojstev. Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribnica se kot edina tamkajšnja šola tako že nekaj časa sooča s precejšnjo prostorsko stisko. Med drugim so morali za pouk preurediti sejno sobo, zbornico in dva spremljajoča prostora.

Zato so že pred časom pristopili h gradnji prizidka. V njem bodo uredili štiri učilnice in ostale spremljajoče prostore. Razširili bodo jedilnico in kuhinjo ter vgradili dvigalo. Trenutno po besedah župana gradijo zadnje nadstropje. "Zidarska dela bodo, v kolikor bo to dopuščalo vreme, končana nekje do marca, sam prizidek pa bo nato v uporabo predan do novega šolskega leta," je povedal za STA.



Zaradi povečevanja števila otrok se s prostorsko stisko sooča tudi Vrtec Ribnica, ki je s 26 oddelki že zdaj največji vrtec v državi. Vrtec je bil zasnovan kot 18-oddelčni. Dodatnih osem oddelkov so uredili v spremljajočih prostorih, enega še v podružnični Osnovni šoli Dolenja vas.

Po besedah župana bodo dodatne prostore tako za šolo kot vrtec dobili v šolskem športnem centru, ki ga nameravajo zgraditi v Dolenji vasi. Center bo imel tudi športno dvorano.