stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Ribnica

V Ribnici odprli večnamenski športni park

Piše: STA

Čas objave:
05.06.2021 13:33

V Občini Ribnica so v petek popoldne odprli večnamenski športni park, ki so ga po besedah župana Sama Pogorelca v občini težko čakali več let. Z njim bodo zagotovili kakovostno športno vadbo in večjo varnost šolarjem OŠ dr. Franceta Prešerna ter rekreacijo vsem občanom, ki bodo želeli. Naložba je stala 1,3 milijona evrov.

Park je s slovesnim prerezom traku odprl župan, nato pa je v njem že potekalo pestro športno dogajanje s kulturnim programom.

Gre za prvo sodobno zunanje igrišče v središču mesta, ki bo po besedah župana med drugim pripomoglo tudi k večji varnosti otrok v bližnji Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna. Do zdaj so morali namreč tamkajšnji učenci k pouku športa hoditi na nekdanji vojaški stadion Ukar. A pot do tja je bila nevarna, poleg tega je stadion ponujal le zelenico in dotrajano asfaltno atletsko stezo. Nov športni park stoji ob sami šoli in ponuja še marsikaj dodatnega.


Na njem so nogometno oz. rokometno igrišče, igrišče za odbojko na mivki in igrišče za košarko. Okoli nogometnega oz. rokometnega igrišča sta urejeni 150-metrska atletska steza iz tartana in steza za skok v daljino. Zgrajene so garderobe in tribuna s pogledom na vsa igrišča, urejena je tudi razsvetljava, da bo mogoče objekte uporabljati tudi ponoči.

"Gre za zares večnamenski objekt, s katerim bomo zadostili tako potrebam šole kot vsem ostalim občanom. Verjamem, da ga že vsi nestrpno pričakujemo," je za STA dejal župan.

Gradnja, ki jo je izvedlo podjetje Hipox, je stala 1,3 milijona evrov, pri čemer je 871.500 evrov zagotovila Občine Ribnica, 467.500 pa ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.