pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Ribnica

V Ribnici večji medgeneracijski športni kompleks

Piše: STA

Čas objave:
15.01.2022 18:45

V občini Ribnica naj bi na mestu, kjer danes stoji Ideal center, še v tem letu začeli graditi večji medgeneracijski športni kompleks, namenjen različnim vsebinam.

Trenutno so v fazi izbora izvajalca, če bo šlo vse po načrtih, pa bodo gradnjo začeli avgusta, pravi župan Samo Pogorelc. Šlo bo za največjo naložbo v občini letos, ki naj bi bila glede na načrte končana najpozneje do začetka leta 2024, pravi župan.

Na okoli 5500 kvadratnih metrih bodo uredili parkirno hišo, kulturno dvorano s 330 sedeži, konferenčno sejno sobo, pisarne za delo od doma in start-upe ter manjšo kavarno. Svoje prostore v kompleksu bodo dobila različna društva, ki so zdaj razporejena po celotni občini. Pripravili bodo tudi vse za ureditev kegljišča ali bowlinga.


Trenutno izbirajo izvajalca. Ta bo po županovih besedah moral porušiti zdajšnji dotrajani Ideal center, oblikovati medgeneracijski športni center in ga tudi zgraditi. Na razpis se je prijavilo šest podjetij, ki imajo potrebne reference za gradnjo. Katero bo izbrano, bo po županovih besedah znano spomladi. Rušitev Ideal centra in gradnjo novega kompleksa pa naj bi začeli poleti.

Za projekt je občina za zdaj zagotovila dva milijona evrov, v nadaljevanju pa bo iskala še sredstva posameznih ministrstev in sredstva EU. "Ker bo šlo na nizkoenergijski projekt, računamo tudi na sredstva Eko sklada," je dodal župan.

Sicer pa imajo v občini letos rekorden proračun v višini 16,3 milijona evrov. Za naložbe bodo namenili 47 odstotkov, je za STA še povedal Pogorelc.

Ribniški župan Samo Pogorelc o projektu