Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Ribnica

V Ribnici začenjajo z energetsko optimizacijo šestih občinskih stavb

Piše: STA

Čas objave:
27.04.2023 13:52

Ribniški župan Samo Pogorelc in direktor podjetja Blesk 2 Sebastjan Pogorelec sta danes podpisala pogodbo o energetski optimizaciji šestih stavb, ki so v lasti občine. S projektom, vrednim 1,1 milijona evrov, načrtujejo pomembno zmanjšanje stroškov za energijo in posodobitev same stavbe, je ob podpisu povedal Pogorelc.

Po besedah župana Pogorelca bodo energetsko optimizirali stavbo občine, Športni center Ribnica, dve stavbi ribniške osnovne šole in njeno podružnico v Dolenji vasi ter stavbo Rokodelskega centra Ribnica.

V občinski stavbi nameravajo namestiti toplotno zaščito na zunanje stene in zamenjati energetsko neučinkovita svetila z led svetili. V rokodelskem centru načrtujejo vgradnjo toplotne črpalke za ogrevanje in vgradnjo novih svetil LED. Slednja nameravajo namestiti tudi v del prostorov Športnega centra Ribnica. V vseh treh stavbah šole bodo optimizirali ogrevanje in delno zamenjali strešno kritino.



Gradbena, strojna in elektro dela bo izvedlo na javnem razpisu izbrano ribniško podjetje Blesk 2 za nekaj več kot milijon evrov, preostala, računalniška dela pa bo za 105.000 evrov izvedlo podjetje IMP iz Ljubljane. Izvajalci bodo z delom začeli takoj, dela pa morajo biti končana do konca avgusta.

Del sredstev za projekt je občina pridobila na razpisu ministrstva za infrastrukturo za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin, kjer je iz naslova Evropske kohezijske politike pridobila 515.000 evrov nepovratnih sredstev.