koronavirus, london Svet24.si

Vzpodbudne novice iz Izraela: Pfizerjevo cepivo ...

Greta Beccaglia Svet24.si

VIDEO: Pljunil v dlan in jo udaril po zadnjici. To...

oxford, streljanje, strelski-pohod Svet24.si

FOTO in VIDEO: Masaker na ameriški šoli ...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

20210604-01063296 Necenzurirano

Vizjak bi imel za šefa Triglavskega narodnega ...

Natalija Verboten - Kolekcija Sivka Njena.si

Natalija Verboten ne skriva uporabe botoksa

messi antonella Ekipa24.si

Ste videli, kaj je naredil MESSI?! Direktor revije...

Novice

V Semiču imajo novo poslovilno vežico

Piše: R.K.

Čas objave:
01.10.2021 15:34

V Semiču so namenupredali novo poslovilno vežico.

Občina Semič 28. oktobra praznuje občinski praznik. Skozi oktober bodo namenu predane številne pridobitve letošnjega leta. Prva izmed investiciji, ki je bila danes predana namenu, je prenovljena poslovilna vežica na pokopališču sv. Duh v Semiču z urejeno okolico.

Vežica pri sv. Duhu predstavlja poslednji poslovilni prostor večine občank in občanov občine Semič. Po skoraj 40. letih, odkar je bila predana namenu, je bila potrebna celovite obnove in nove zunanje ureditve z dvema nadstreškoma. Hkrati je bila povečana kapaciteta iz enega na dva prostora za pokojnika in žalujoče.

Rekonstrukcija objekta je obsegala: prenovo sanitarij, čajne kuhinje, prostora za vzdrževalca, obnovljene so bile strojne in elektro inštalacije, streha, stavbno pohištvo in fasada. Korenito je bila preurejena okolica objekta, nameščen sodoben sistem za odlaganje odpadkov, prostor za pesek. Na zahodni strani objekta je bila na novo postavljena nadstrešnica nad poslovilnim platojem, na vzhodni strani objekta pa nadstrešnica pred sanitarijami in čajno kuhinjo. Za lažji dostop do novega dela pokopališča je tlakovana pešpot. V kratkem bo nameščen še dodatni vodnjak ter pripravljen prostor za raztros pepela.Projekt prenove je izdelalo podjetje Ambiens d. o. o. iz Črnomlja, dela pa izvedlo podjetje BGP gradnje d. o. o. iz Gradaca.

Celotna vrednost gradbenih in obrtniških del skupaj s projektno dokumentacijo, gradbenim nadzorom in nadzorom varnosti pri delu je znašala 281.990,04 EUR.

Mrliško vežico je blagoslovil župnik Luka Zidanšek, županja Polona Kambič pa je skupaj s Samom Kavčičem, direktorjem JP Komunala Črnomelj d.o.o., ki je upravljavec pokopališča in Danijelom Špinglerjem, direktorjem podjetja BGP gradnje d.o.o., vežico uradno predala namenu.