stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

V Semiču imajo novo poslovilno vežico

Piše: R.K.

Čas objave:
01.10.2021 15:34

V Semiču so namenupredali novo poslovilno vežico.

Občina Semič 28. oktobra praznuje občinski praznik. Skozi oktober bodo namenu predane številne pridobitve letošnjega leta. Prva izmed investiciji, ki je bila danes predana namenu, je prenovljena poslovilna vežica na pokopališču sv. Duh v Semiču z urejeno okolico.

Vežica pri sv. Duhu predstavlja poslednji poslovilni prostor večine občank in občanov občine Semič. Po skoraj 40. letih, odkar je bila predana namenu, je bila potrebna celovite obnove in nove zunanje ureditve z dvema nadstreškoma. Hkrati je bila povečana kapaciteta iz enega na dva prostora za pokojnika in žalujoče.

Rekonstrukcija objekta je obsegala: prenovo sanitarij, čajne kuhinje, prostora za vzdrževalca, obnovljene so bile strojne in elektro inštalacije, streha, stavbno pohištvo in fasada. Korenito je bila preurejena okolica objekta, nameščen sodoben sistem za odlaganje odpadkov, prostor za pesek. Na zahodni strani objekta je bila na novo postavljena nadstrešnica nad poslovilnim platojem, na vzhodni strani objekta pa nadstrešnica pred sanitarijami in čajno kuhinjo. Za lažji dostop do novega dela pokopališča je tlakovana pešpot. V kratkem bo nameščen še dodatni vodnjak ter pripravljen prostor za raztros pepela.



Projekt prenove je izdelalo podjetje Ambiens d. o. o. iz Črnomlja, dela pa izvedlo podjetje BGP gradnje d. o. o. iz Gradaca.

Celotna vrednost gradbenih in obrtniških del skupaj s projektno dokumentacijo, gradbenim nadzorom in nadzorom varnosti pri delu je znašala 281.990,04 EUR.

Mrliško vežico je blagoslovil župnik Luka Zidanšek, županja Polona Kambič pa je skupaj s Samom Kavčičem, direktorjem JP Komunala Črnomelj d.o.o., ki je upravljavec pokopališča in Danijelom Špinglerjem, direktorjem podjetja BGP gradnje d.o.o., vežico uradno predala namenu.