Anton Lukančič slika Svet24.si

37-letni Anton se je v ponedeljek odpeljal v ...

Bojan Manojlović Svet24.si

Bojan je Andrei pomenil nov začetek v življenju,...

aleksander-jereb Necenzurirano

Rekordni nakup v Radomljah: za posestvo odštel ...

milan kucan m24 Reporter.si

Šok za sončnega kralja Roberta Goloba: njegova ...

jason kidd luka doncic Ekipa24.si

Razočarani Dončić po novem porazu tudi o ...

masterchef Njena.si

Šok v MasterChefu: Prvič doslej slovo na lastno ...

timi zajc Ekipa24.si

Njen največji junak: Zajca po izjemnem poletu ...

Novice Semič

FOTO: V Semiču prenovljena povezovalna cesta pri osnovni šoli

Piše: STA

Čas objave:
18.10.2017 09:04

Pri osnovni šoli v Semiču so danes odprli povezovalno cesto z avtobusnim postajališčem.

Z njeno ureditvijo želijo na tem delu okrepiti prometno varnost otrok na poti v šolo. Cesto so začeli graditi aprila. Pogodbena vrednost del je nekaj manj kot 190.000 evrov, občina je naložbo pokrila z lastnim in denarjem, ki ji ga za naložbe namenja država. Semiška županja Polona Kambič je  povedala, da je občina za omenjeno naložbo prispevala 43 odstotkov denarja, pri preostalem deležu pa gre za državna nevračljiva sredstva.

Semič

Omenjena cesta sicer vodi od krajevne osnovne šole, mimo stanovanjskih blokov in športnega igrišča do ulice Pot k Lebici.

Semič

Po podatkih semiške občine so ob novi cesti zgradili tudi avtobusno postajališče, s čimer so okrepili prometno varnost tamkajšnjih šolarjev. Hkrati so okrepili tudi prometno varnost pred tem precej izpostavljenega avtobusnega postajališča ob prometni državni cesti, kjer je tudi otroški vrtec s pripadajočimi parkirišči.

Semič

Pred ureditvijo omenjenega avtobusnega postajališča so bile namreč tamkajšnje prometne razmere ob določenih urah "zelo neugodne", takratna prometna ureditev pa je zaradi teh predstavljala veliko nevarnost za vse udeležence v prometu, še posebej za otroke, ki so na avtobus čakali na improviziranem postajališču.

Ob 260-metrski cesti so zgradili tudi pločnik in uredili javno razsvetljavo, ob novem avtobusnem postajališču z nadstrešnico pa še obračališče, so še zapisali na semiški občini.

Semič

Novo pridobitev so dopoldne odprli v okviru praznovanja semiškega občinskega praznika.