stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

V Šentjerneju bodo pristopili k Prostoferju

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2021 09:49

Občinski svet Občine Šentjernej je imel včeraj v prostorih Kulturnega doma Primoža Trubarja 18. redno sejo. Seja je potekala v rdeči dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja.

Občinski svet Občine Šentjernej je imel v sredo, 20. oktobra 2021, osemnajsto redno sejo. Seja je potekala v rdeči dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja. Na dnevnem redu je bilo 8 točk.
Svetniki so uvodoma v sprejeli predlog Odloka o  pristopu med ustanovitelje javnega podjetja CERO-DBK d.o.o. in soglašali s podpisom družbene pogodbe z namenom realizacije Odloka o  pristopu med ustanovitelje javnega podjetja CERO-DBK d.o.o. Prav tako so soglašali s pristopom Občine Šentjernej k investiciji izgradnje MBO in s podpisom dogovora o pristopu k investiciji MBO in lastništvu infrastrukture v deležu 7,356 %.
Občinski svet Občine Šentjernej je v nadaljevanju seje sprejel spremembo plana nabave osnovnih sredstev družbe JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej za leto 2021. Svetniki so se seznanili z izsledki arheološke raziskave in pripravo arheološke razstave ˝Gorjanci med Rimom in Bizancem˝.
V nadaljevanju seje so se svetniki sprejeli sklep, da Občina Šentjernej pristopi k trajnostnemu prostovoljnemu projektu za mobilnost starejših – Prostofer in izvede vse postopke, ki so potrebni za pričetek projekta v drugi polovici decembra 2021. Ob zaključku seje so sprejeli še predlog Odloka o 2. Rebalansu Proračuna Občine Šentjernej za leto 2021 s prilogami.