Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Gordana Grandošek Whiddon Njena.si

Vražja dama spregovorila o izgubi otroka

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice

V Šentjerneju bodo pristopili k Prostoferju

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2021 09:49

Občinski svet Občine Šentjernej je imel včeraj v prostorih Kulturnega doma Primoža Trubarja 18. redno sejo. Seja je potekala v rdeči dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja.

Občinski svet Občine Šentjernej je imel v sredo, 20. oktobra 2021, osemnajsto redno sejo. Seja je potekala v rdeči dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja. Na dnevnem redu je bilo 8 točk.
Svetniki so uvodoma v sprejeli predlog Odloka o  pristopu med ustanovitelje javnega podjetja CERO-DBK d.o.o. in soglašali s podpisom družbene pogodbe z namenom realizacije Odloka o  pristopu med ustanovitelje javnega podjetja CERO-DBK d.o.o. Prav tako so soglašali s pristopom Občine Šentjernej k investiciji izgradnje MBO in s podpisom dogovora o pristopu k investiciji MBO in lastništvu infrastrukture v deležu 7,356 %.
Občinski svet Občine Šentjernej je v nadaljevanju seje sprejel spremembo plana nabave osnovnih sredstev družbe JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej za leto 2021. Svetniki so se seznanili z izsledki arheološke raziskave in pripravo arheološke razstave ˝Gorjanci med Rimom in Bizancem˝.
V nadaljevanju seje so se svetniki sprejeli sklep, da Občina Šentjernej pristopi k trajnostnemu prostovoljnemu projektu za mobilnost starejših – Prostofer in izvede vse postopke, ki so potrebni za pričetek projekta v drugi polovici decembra 2021. Ob zaključku seje so sprejeli še predlog Odloka o 2. Rebalansu Proračuna Občine Šentjernej za leto 2021 s prilogami.