franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Šentrupert

V Šentrupertu "Pomoč družini na domu" vse dni v letu

Piše: Radio Krka/Lapego

Čas objave:
18.06.2015 09:23

Občinski svet Občine Šentrupert je na včerajšnji 6. redni seji med drugim odločil, da bodo občani lahko storitev „Pomoč družini na domu“, ki jo tudi na območju občine Šentrupert izvaja Dom starejših občanov Trebnje, uporabljali vse leto.

(Foto: Lapego)

"Bistvena sprememba pri izvajanju storitve pomoč na domu bo v tej smeri, da so do sedaj uporabniki imeli na voljo storitev od ponedeljka do vključno sobote, zdaj pa bomo to razširili tudi na nedeljo in praznike. Ta potreba je bila v tej dolini zaznavana že kakšno leto, tako da je izvajalec zdaj dal pobudo za sprejem cene tudi za nedelje in praznike," je pojasnila višja svetovalka za družbene dejavnosti na Občini Šentrupert Dani Grandovec. (- pripeta tonska izjava Dani Grandovec)

Cena efektivne ure uporabe storitve pomoči na domu med tednom je 15,72 evra, ob nedeljah in praznike pa 17,39 evra. Občina Šentrupert sofinancira 60 odstotkov cene, kar pomeni, da uporabnik med tednom za uro pomoči plača 6,29 evra, za nedelje in praznike pa 6,96 evra.

Vrtec Čebelica Šentrupert bo v prihodnjem šolskem letu sprejel 93 otrok, torej vse, ki bodo izpolnjevali starostne pogoje. To so člani občinskega sveta omogočili s soglasjem k sistematizaciji delovnih mest in oblikovanjem petih oddelkov v vrtcu Čebelica pri OŠ dr. Pavla Lunačka v Šentupertu. Dali so soglasje k ponovnemu imenovanju Patricije Pavlič za direktorico Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje, v nadzorni odbor občine pa so po odstopu vseh treh članic na novo imenovali predsednico Martino Ruperčič ter članici Natašo Sokač in Martino Knific.

Dani Grandovec o pomoči na domu