stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

V Sevnici skrbijo za živali

Piše: R.K.

Čas objave:
25.09.2023 10:27

Pravočasna sterilizacija oziroma kastracija mačk je po priporočilih stroke najboljša preventiva za zmanjševanje števila zapuščenih živali. Zato Občina Sevnica že več let izvaja akcijo, s katero sofinancira sterilizacijo oziroma kastracijo lastniških mačk občanov sevniške občine.

Letošnja jesenska akcija bo potekala od 2. do 13. oktobra 2023. Akcija bo potekala na Veterinarski postaji Sevnica, za poseg pa se je potrebno naročiti. Naročila terminov sprejemajo na telefonski številki 07 81 60 210 od 29. septembra od 7. ure naprej.

Cena sterilizacije mačke za lastnike znaša 35 evrov, za kastracijo pa bo potrebno odšteti 25 evrov. Od celotnega stroška posega znaša subvencija Občine Sevnica za sterilizacijo 30 evrov, za kastracijo pa 21 evrov. Preostanek cene obeh posegov bo pokrila subvencija Veterinarske postaje Sevnica.
S sterilizacijo oziroma kastracijo lastniških mačk lahko lastniki preprečijo nezaželen naraščaj in tako z odgovornim ravnanjem aktivno prispevajo k zmanjševanju števila zapuščenih mačk. Tudi zaradi vsakoletnih akcij Občine Sevnica se število zapuščenih in odvrženih mačk postopoma zmanjšuje. Veterinarska postaja Sevnica, ki v sevniški občini opravlja tudi javno službo zavetišča za zapuščene živali, z objavami na družbenih omrežjih redno obvešča o živalih, ki iščejo odgovorne lastnike in stalni dom. Vse živali, ki jih sprejmejo v zavetišču, so veterinarsko oskrbljene.

Za posvojitev mačk Veterinarska postaja Sevnica ne postavlja posebnih pogojev. Postopek posvojitve je preprost, posvojitelj pa se s podpisom pogodbe zaveže k skrbi za posvojeno žival. Strošek posvojitve veterinarsko urejene mačke oziroma mačka znaša 30 evrov.