koronavirus, london Svet24.si

Vzpodbudne novice iz Izraela: Pfizerjevo cepivo ...

Greta Beccaglia Svet24.si

VIDEO: Pljunil v dlan in jo udaril po zadnjici. To...

oxford, streljanje, strelski-pohod Svet24.si

FOTO in VIDEO: Masaker na ameriški šoli ...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

20210604-01063296 Necenzurirano

Vizjak bi imel za šefa Triglavskega narodnega ...

magnifico Odkrito.si

Magnifico: To je zato, ker sem lep ...

grilc Ekipa24.si

Sporočilo žene, ki TRGA SRCE: Smrt slovenskega ...

Novice

V Sevnici sofinanciranje sterilizacije mačk

Piše: R.K.

Čas objave:
03.10.2021 08:18

Zaradi porasta števila zapuščenih živali, predvsem mačk, se je Občina Sevnica že pred petimi leti odločila za preventivni ukrep sofinanciranja sterilizacije lastniških mačk, saj je to po priporočilih stroke najboljša preventiva pri zmanjševanju števila zapuščenih živali.

Akcija poteka dvakrat letno, pomladi in jeseni, v sodelovanju z Veterinarsko postajo Sevnica, ki skupaj z Občino Sevnica ukrep tudi sofinancira. Od letošnjega leta je v akcijo poleg sterilizacije vključen tudi ukrep kastracije. Akcija subvencioniranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk vnovič poteka od 4. do 16. oktobra 2021.

Naročila na Veterinarski postaji sprejemajo od 1. oktobra dalje, in sicer na telefonski številki (07) 81 60 210. Akcija je namenjena lastnikom mačk z območja občine Sevnica. Cena sterilizacije lastniške mačke za lastnika znaša 31,78 evrov. Cena kastracije lastniške mačke pa za lastnika znaša 23,76 evrov. Od celotnega stroška sterilizacije Občina Sevnica sofinancira 25 evrov, od celotnega stroška kastracije pa je delež občine 18,59 evrov. Letno se za izvedbo akcije namenja 4 tisoč evrov. S pomočjo sofinancerskih sredstev proračuna Občine Sevnica v skupni višini 22 tisoč evrov je bilo od pričetka izvajanja akcije doslej steriliziranih skoraj 900 lastniških mačk.