Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

Novice Sevnica

V Sevnici urejanje širšega območja med avtobusno in železniško postajo

Piše: STA

Čas objave:
22.04.2019 12:53

V Sevnici bodo predvidoma ta torek začeli urejanje tamkajšnjega širšega krajevnega območja med avtobusno in železniško postajo. Gradbena in druga dela, ki jih nameravajo končati do konca avgusta, bodo po oceni tamkajšnje občine, ki bo zagotovila dobro polovico tega denarja, stala skoraj 480.000 evrov. Razliko bodo pokrili z državnim vložkom.

Na sevniški občini so navedli, da so z omenjeno naložbo uspeli na javnem razpisu za ukrepe trajnostne mobilnosti ministrstva za infrastrukturo.

Hkrati so opozorili, da bo s precejšnjimi posegi na omenjenem območju ovirana in spremenjena prometna ureditev ter da udeležence v prometu med izvajanjem del prosijo za pozornost, strpnost in dosledno upoštevanje spremenjenega prometnega stanja.

Po podatkih sevniške občine omenjena naložba obsega ureditev parkirišča pri železniški postaji s hortikulturnimi deli po prejetih kulturno-varstvenih pogojih. Uredili bodo tudi štiri polnilna mesta za električna vozila.

Parkirišče bodo uredili po načelu "parkiraj in se odpelji", po njegovi preureditvi pa tamkajšnje parkiranje dovolili le uporabnikom javnega potniškega prometa.

Na območju manjšega parkirišča med skladišči tovornega prometa in zelenico bodo zgradili novo avtobusno postajališče, ki bo omogočalo lažje povezovanje in prestopanje z vlaka na avtobus ter obratno.

Naložba obsega še celovito prenovo pločnika med zdajšnjo avtobusno in železniško postajo, ureditev javne razsvetljave in preureditev zdajšnje avtobusne postaje v parkirišča za osebne avtomobile. V naložbeni okvir spadajo tudi vse potrebne zaščite in preureditve komunalnih vodov, so dodali.

Na sevniški občini so pojasnili, da sta parkirišče pri sevniški železniški postaji in Kvedrova cesta na odseku med zdajšnjo avtobusno in železniško postajo prometno in tehnično neurejena.

Občina je zaradi tega odkupila zemljišča in pripravila projektno ter naložbeno dokumentacijo. Predvidene posodobitve sicer nalaga celostna prometna strategija Občine Sevnica, ki so jo sprejeli leta 2017, so še sporočili.