franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Rigonce, Šentilj

V Sloveniji spodobno poskrbimo za migrante

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.10.2015 15:24

V Slovenijo je včeraj po podatkih Policije prišlo 9.500 beguncev in migrantov, danes do 12. ure pa skoraj 5.600. Še vedno največ beguncev in migrantov v Slovenijo prihaja pri Rigoncah.

V sprejemnih in namestitvenih centrih po Sloveniji je bilo danes ob 12:00 nameščenih 9000 beguncev in migrantov, največ, 4.500 v Brežicah, 2083 na Šentilju in 1.400 na Rigoncah. 1.780 jih je danes zapustilo Slovenijo. Do danes do 12. ure je vseh skupaj v Slovenijo prišlo 57.900 beguncev in migrantov.

Razmere v namestitvenih centrih na Šentilju in v Gornji Radgoni si je danes ogledal državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic. Povedal je, da sprejemanje, popis, prevoz in namestitev beguncev in migrantov poteka normalno, ob tem pa pohvali trud vseh, ki skrbijo, da je ta proces čim bolj tekoč in do beguncev in migrantov prijazen, kar potrjujejo tudi sami.

Za zdravstveno varstvo migrantov je poskrbljeno v vseh trenutnih sprejemnih in nastanitvenih centrih. Najbolj obremenjen je sprejemni center v Brežicah. Zdravstveno oskrbo migrantom nudijo ekipa Zdravstvenega doma (ZD) Brežice, ob pomoči sosednjih ZD in zdravniki prostovoljci iz Avstrije, Švice, Madžarske in Slovenije. Ministrstvo za zdravje RS je v sprejemni center v Brežicah že napotilo vojaško zdravstveno vozilo z dvema zdravstvenima tehnikoma in tri vozila Splošne nujne medicinske pomoči Ljubljana, s šestimi zdravstvenimi delavci. Aktiviranja je tudi prikolica za množične nesreče. Sprejemni center v Brežicah bosta jutri obiskali tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in državna sekretarka Sandra Tušar.

Slovenska vojska bo med vikendom skladno z načrtom in potrebami Policije še množično vključena v pomoč pri reševanju migrantske situacije. Tudi danes pripadniki in pripadnice Slovenske vojske sodelujejo na območju Novega mesta, Maribora, Brežic in Šentilja pri širšem varovanju državne meje, zagotavljajo logistično podporo in s helikopterjem Bell 206 spremljajo razmere.

Celotno sporočilo za javnost je objavljeno na vladnem spletnem mestu:

http://www.vlada.si/medijsko_sredisce/sporocila_za_javnost/sporocilo_za_javnost/article/sefic_v_sloveniji_spodobno_poskrbimo_za_migrante_56678/