meghan markle, harry Svet24.si

Sta jih Harry in Meghan potegnila za nos? Dobila ...

Greta Beccaglia Svet24.si

VIDEO: Pljunil v dlan in jo udaril po zadnjici. To...

oxford, streljanje, strelski-pohod Svet24.si

FOTO in VIDEO: Masaker na ameriški šoli ...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpekcija: SDS ni kršila vladnega odloka, ker ...

kmetija Njena.si

Neprijeten pogovor med Polono in Francem, ki ga ...

grilc Ekipa24.si

Sporočilo žene, ki TRGA SRCE: Smrt slovenskega ...

Novice

V soboto odprtje teras po vsej državi

Piše: STA

Čas objave:
21.04.2021 21:12

Vrtovi in terase gostinskih lokalov se bodo v soboto lahko odprli po vsej državi, v regijah na rumenem seznamu bodo lahko obratovali tudi notranji prostori lokalov, je v DZ dejal državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc. Kot je še povedal, bodo v ponedeljek z določenimi omejitvami začeli obratovati tudi nastanitveni obrati.

Vlada je očitno na današnji seji potrdila nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, ki nekoliko sprošča do zdaj veljavne ukrepe. Sporočila za javnost po seji vlade sicer še ni, je pa sproščanje na seji odbora DZ za gospodarstvo, na kateri razpravljajo o problematiki ponovnega zagona dejavnosti v gostinstvu in ostalem storitvenem sektorju, napovedal Zajc.

Kmalu zatem je novico o sproščanju prek Twitterja sporočilo tudi gospodarsko ministrstvo, ki je zapisalo, da se v vseh statistični regijah ohranja sprostitev storitvene in trgovinske dejavnosti. Tako bo dovoljeno opravljanje gostinske dejavnosti in strežbe na terasah in vrtovih ter ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih ob testiranju gostov.V treh rumenih regijah - pomurski, obalno-kraški in goriški - pa se sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih.

Odlok začne veljati v soboto, vendar se določila za delovanje nastanitvenih obratov začnejo uporabljati s ponedeljkom, je na Twitterju še navedlo ministrstvo.