nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

V tem tednu brezplačno arhitekturno svetovanje

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.05.2016 08:31

Mladi strokovnjaki iz skupine Arhitekturni nasvet od danes do petka v 30 slovenskih krajih nudijo brezplačna arhitekturna in krajinsko-arhitekturna svetovanja. V tem tednu bodo med drugim na voljo v Grosupljem, Kočevju, Krškem, Litiji, Novem mestu in Trebnjem.

Namenjena so osnovni pomoči pri gradnji, obnovi, sanaciji ali urejanju okolice in izobraževanju o kakovostnem urejanju prostora.

Brezplačne nasvete bodo v Novem mestu delili v veliki sejni sobi Mestne občine Novo mesto, na Seidlovi cesti 1, danes od 15. do 16. ure.

Mladi arhitekti in krajinski arhitekti bodo svetovali pri načrtovanju, prenavljanju in preurejanju prostorov in okolice, odgovarjali pa bodo tudi na vprašanja glede energetskih sanacij, prostorske zakonodaje, ambientov, materialov, prostorske organizacije vrtov, različnih tipov zasaditev, poenotenja stika hiše z okolico in drugih tem, ki so aktualne v spomladanskem času.

Na svetovalnicah, ki potekajo v obliki 30-minutnih srečanj, je mogoče pridobiti poglobljen vpogled v določeno prostorsko situacijo in koristne informacije o kakovostnih prostorih, niso pa namenjene iskanju konkretnih rešitev, navajajo na svoji spletni strani. V dveh letih delovanja so opravili okoli 400 svetovanj.

Svetovalnice pripravljajo štirikrat letno v 30 krajih po državi. V tem tednu bodo na voljo v Celju, Cerknem, Grosupljem, Hrpeljah, na Jesenicah, v Kamniku, Kočevju, Kopru, Kranju, Krškem, Litiji, Ljubljani, Ljutomeru, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Podcerkvi, Postojni, na Ptuju, Ravnah na Koroškem, v Rečici ob Savinji, Semiču, Sežani, Slovenj Gradcu, Šentjurju, Tolminu, Trebnjem, Trzinu in na Vrhniki.

Termini za posamezen kraj in prijavni obrazec so dostopni na spletni strani http://arhnasvet.si/.

Izjava - koordinatorka svetovanj Marta Vrankar