profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Trebnje

V Trebnjem bodo legalizirali objekte

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.07.2015 10:39

Občina Trebnje javno poziva lastnike neskladnih in nelegalnih gradenj na območjih razpršene poselitve k legalizaciji.

Občina Trebnje pristopa k aktivnostim za reševanje problematike neskladnih in nelegalnih gradenj objektov na vinogradniških območjih in ostalih območjih razpršene poselitve v občini.

V primeru zadostnega števila zainteresiranih lastnikov že zgrajenih zidanic ali drugih stavb, ki se nahajajo na površinah razpršene poselitve za zidanice in vinske kleti (Av) ter površinah razpršene poselitve za kmetije in stanovanja (Ask) in nimajo oz. so zgrajene v nasprotju z upravnimi dovoljenji (npr. neskladna gradnja v horizontalnih in vertikalnih gabaritih), bo Občina Trebnje zagotovila izdelavo strokovnih podlag in pripravo izvedbenega prostorskega akta (OPPN). Z njim bo določila prostorske izvedbene pogoje za legalizacijo teh objektov, s čimer bo podana pravna podlaga za pridobitev gradbenih dovoljenj.

Pobude za pripravo OPPN lahko oddate do 21. 9. 2015 osebno na Občini Trebnje, Goliev trg 5, 8210 Trebnje, v času uradnih ur: ob ponedeljkih od 8. do 15. ure, ob sredah od 8. do 17.ure ter ob petkih od 8. do 13. ure oziroma lahko pobude posredujete tudi pisno na isti naslov ali po elektronski pošti na naslov obcina.trebnje@trebnje.si.

S sprejetjem OPPN-ja se lastnikom objektov, ki značilno sooblikujejo prepoznavnost območij razpršene poselitve, ob izvedbi morebitnih sanacijskih ukrepov, omogoči legalizacija. Stroški izdelave OPPN-ja bodo bremenili lastnike neskladnih in nelegalnih gradenj.