Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Gordana Grandošek Whiddon Njena.si

Vražja dama spregovorila o izgubi otroka

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice Zagradec

V Zagradcu slovesnost ob začetku delovanja tamkajšnje osnovne šole kot samostojne šole

Piše: STA

Čas objave:
21.10.2021 10:15

Z novim šolskim letom je osnovna šola v Zagradcu začela delovati kot samostojna matična osnovna šola. To za nekdanjo podružnično šolo Osnovne šole Stična pomembno prelomnico bodo danes obeležili s slovesnostjo, ki bo popoldne v športni dvorani šole.

Želja po samostojni osnovni šoli je v Zagradcu rasla več desetletij, prizadevanja pa je podprla tudi občina Ivančna Gorica, ki je v ta namen ustanovila posebno delovno skupino.

Občinski svet občine je odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Zagradec sprejel septembra 2020, veljati pa je začel januarja letos. V novo šolsko leto je nato šola že stopila kot samostojna matična osnovna šola, razdružena od Osnovne šole Stična.Po podatkih občine je v letošnjem šolskem letu v šolo v Zagradcu vpisanih 251 učencev v 14 oddelkih, skupaj s podružničnima šolama Ambrus in Krka pa bo OŠ Zagradec obiskovalo 347 učencev v 21 oddelkih.

Šola deluje v novi stavbi, ki je bila zgrajena med letoma 2013 in 2015. Po besedah župana občine Ivančna Gorica Dušana Strnada, ki jih povzema občinska spletna stran, je bila izgradnja nove šole s telovadnico in športnim igriščem eden največjih projektov občine v njeni zgodovini, vreden več kot 5,5 milijona evrov. Izgradnja je bila po njegovih navedbah upravičena, saj število učencev v dolini reke Krke nenehno narašča.