Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

Ivan Simič Necenzurirano

Kako nas je Ivan Simič napadal v parlamentu ...

Matej Rokavec (15) Njena.si

Mateju šov prinesel srečo

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Novice Velike Lašče

V župniji Velike Lašče obžalujejo slikanje birmancev brez zaščitnih mask

Piše: STA

Čas objave:
27.04.2021 15:55

V Velikih Laščah je preteklo soboto potekala birma, na kateri so birmance v cerkvi slikali brez zaščitnih mask in brez ustrezne varnostne razdalje. V župniji spodrsljaj, kot mu pravijo, obžalujejo in poudarjajo, da se ne bi smel zgoditi. Zdravstveni inšpektorat je po poročanju Planet TV dogodek zaznal in uvedel inšpekcijski nadzor.

Po poročanju Planet TV je do dogodka prišlo v župnijski cerkvi Marijinega rojstva v Velikih Laščah. Fotografijo, ki prikazuje okoli 20 birmancev brez mask in župnika, je na družbenem omrežju Facebook objavila župnija sama, po plazu kritik pa so objavo izbrisali.

Dogodek so za STA potrdili v Slovenski škofovski konferenci. Kot so zapisali, so se pri slovesnosti držali vseh predpisov za varno izvajanje verskih obredov. So pa po maši v spomin organizirali javno fotografiranje - najprej z maskami, nato pa tudi brez njih. "Pri tem so nenamerno kršili vladni odlok, zaradi česar župnija prevzema odgovornost in se opravičuje," so zapisali. Dodali so, da bo župnija v primeru zdravstvenega inšpekcijskega nadzora poravnala predpisano globo.Župnik Andrej Ojstrež je v pojasnilu na spletni strani župnije zapisal, da so v želji po varni izpeljavi birme in omejitev glede tega, koliko ljudi je lahko v cerkvi, birmance razdelili na dva dela. En del je imel birmo ob 9. uri, drugi del pa dve uri pozneje.

Vseskozi so upoštevali vse ukrepe, se je pa na koncu slovesnosti pripetil spodrsljaj, ko se je po uradni skupinski fotografiji z maskami porodila želja, da bi posneli še fotografijo brez mask, zato so jih sneli za kratek čas. "To se ne bi smelo zgoditi, spodrsljaj obžalujem," je zapisal.