stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Žužemberk

V Žužemberku bi gradili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.11.2012 18:47

Osrednja točka včerajšnje 18. redne seje žužemberškega občinskega sveta je bila obravnava in sprejem sklepa o širitvi območja stavbnih zemljišč. Odstopil je svetnik Rafael Vidmar.

Zaradi zamujanja ministrstva z izdajo nekaterih soglasij, zamuja tudi občinski prostorski načrt, kar je velika škoda za celotno občino, so ugotavljali svetniki. Novi zakon o prostorskem načrtovanju dopušča manjše širitve območij stavbnih zemljišč na osnovi sklepa občinskega sveta.

Na poziv občinske uprave so vložili pobudo za širitev območja investitorji VSV eko investicije na turistični kmetiji Sela pri Ajdovcu za gradnjo novih nastanitvenih kapacitet , mizarstvo Iskra Darko iz Dolnjega Ajdovca in Iskra Pavel iz Prečne za mizarsko dejavnost v Gornjem Ajdovcu , Marjan Konte iz Lopate za proizvodnjo orodnih ročajev, GH TRUST za razširitev območja zemljišč v industrijski coni Hinje, Umetno kovaštvo Robi Struna in Profiliranje lesa Franc Turk za širitev stavbnih zemljišč v vasi Klečet.

Svetniki so potrdili predlagane sklepe za širitev območja, ki bodo podlaga za izdajo gradbenih dovoljenj izvajalcev. Svetniki so z zadovoljstvom potrdili tudi poročilo prometnih varnostnih aktivnostih SPV Občine Žužemberk za minulo obdobje petih let in potrdili nove člane sosveta za varnost v katerem bodo Jana Mrvar, Amalija Zajc, Franc Bukovec,Edvard Kramar in Martin Grčar. Vroča razprava se je vnela tudi pri odtujitvi in nakupu nekaterih nepremičnin, pri katerih, po mnenju opozicijskih svetnikov, prihaja do dvojnih meril. Na koncu 18. seje občinskega sveta, je zaradi dogajanja in nenehnih razprtij v svetu, nepreklicno odstopil svetnik Rafael Vidmar iz Šmihelske liste in županu Škufci izročil odstopno izjavo.