franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

V&F: KCJT in Agencija za šport pod skupno streho - škodljivo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.05.2016 06:57

Na novinarski konferenci v mali dvorani Kulturnega centra, sta vodstvi Kulturnega centra Janeza Trdine in Agencije za šport Novo mesto podali svoji mnenji o nameravani združitvi teh dveh javnih zavodov pod eno streho. Menita, da bi bila takšna združitev škodljiva.

Vodstvi zavodov sta do zaključkov proti združitvi prišli iz narejene poglobljene analize stanja kulture in športa v Novem mestu. V obeh zavodih so podrobno preučili tudi gradivo, namenjeno svetnikom za prvo branje na seji občinskega sveta, ki bo ta četrtek, na napisano pa sta vodstvi predstavili svoje mnenje tudi na današnji novinarski konferenci. Svet zavoda je med drugim na svoji 12.seji sveta sprejel sklep, da zahteva umik omenjene točke z dnevnega reda občinske seje, saj je po njegovem mnenju gradivo pomanjkljivo pripravljeno za takojšnje odločanje in premalo strokovno argumentirano.

Na konferenci sta tako KCJT kot Agencija za šport predstavila tudi svoje podpornike iz slovenskega kulturnega in športnega sveta, nekateri bodo tudi na novinarski konferenci. Predstavljena so bila mnenja: Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije KUDUS; nacionalnih gledališč – SNG Nova Gorica, SNG Maribor; Slovenskega gledališkega inštituta, Mestnega gledališča ljubljanskega, Slovenskega mladinskega gledališča; novomeške gimnazije; Olimpijskega komiteja Slovenije; Zavoda RS za šport Planica; Združenja športnih centrov Slovenije. Vsi našteti namreč opozarjajo na nezdružljivost tako različnih zavodov in na dejstvo, kaj taka združitev pomeni za samostojnost dveh strok, ki sta zadnjih 20 let obe gradili svojo prepoznavnost tako v novomeškem kot slovenskem prostoru in se razvili v ene najboljših zavodov na svojem področju v Sloveniji, ter na to, da je tovrstna politična odločitev škodljiva za Novomeščane in Novomeščanke.

Brez opisa