profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Pet novih parkirnih mest za invalide

Piše: R.K.

Čas objave:
14.06.2021 15:00

Na Mestni občini Novo mesto so v tem mesecu uredili pet novih parkirnih mest za invalide, ki so pomembna pridobitev za občane iz ranljivejših skupin in so na voljo na Novem trgu, pri stavbi Društva upokojencev Novo mesto, na parkirišču v Kandiji, pri športni dvorani Marof ter v parkirni hiši na Novem trgu.

Parkirišča so uredili na pobudo invalidskih organizacij, novo pridobitev pa si je ogledal tudi Jože Okoren, predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

pet-novih-parkirnih-mest-za-invalide
Pet novih parkirnih mest za invalide
MO NM

V lanskem letu je Mestna občina Novo mesto prejela pobudo invalidskih organizacij v zasedbi Društva Paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Novo mesto, Društva oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine, Sončka – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine ter Društva Sožitje Novo mesto, pobudo po spremembi in nadgradnji pa so pripravili skupaj z Društvom Est=etika.

Na Mestni občini Novo mesto so po analizi obstoječih parkirnih mest, označenih za invalide, podali predlog novih parkirnih mest in tako določili pet novih prostorov. Dela z označbami so bila zaključena v začetku junija. Z novimi parkirišč je zadovoljen tudi Jože Okoren, predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki je povedal, da je to prijetna dodatna pridobitev za invalide v Novem mestu: »Ob tej priložnosti bi se zahvalil Mestni občini Novo mesto za posluh, društvu Est=etika pa za razumevanje. Verjamem, da bo to olajšalo dostopnost marsikateremu invalidu, saj so določena nova parkirna mesta tik ob skrajnem robu, kar pomeni, da je omogočen lažji dostop do cilja.«