IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Metlika

VIDEO: 'Metlika v mojem srcu'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.01.2016 15:46

Občina Metlika je skupaj z VIA studiem v javnost lansirala svoj promo turistični video, v katerem prikazujejo vse lepote svojega kraja in, kot pravijo sami, bodo z njim vsi videli 'kje smo, kdo smo, kaj smo in kako smo."

Pod scenarij skoraj pet minut dolgega filmčka so se podpisali Suzana Puškarić, Uroš Raztresen in Rudi Vlašič, ob izdaji pa so zapisali:

Kje dandanes iskati raj, če ne v odmaknjenih in neokrnjenih pokrajinah, kjer se prepletajo spokojnost, drugačnost ter bogata naravna in kulturna dediščina? Zato dobrodošli v osrčju Bele krajine, kjer se med Gorjanci in reko Kolpo skriva starodavna Metlika. Dovolite, da se vas dotaknejo njena pestra zgodovina, kultura in prijazni ljudje.

Čeprav geografsko odmaknjena, je že pred stoletjem orala ledino na marsikaterem področju. Tudi danes se lahko pohvali s kulturnimi običaji, kulinaričnimi posebnostmi in prireditvami, ki jih ni najti v še tako razvitih in bogatih krajih. Pozimi bela in spokojna nudi oglede stavbne in kulturne dediščine, spomladi cvetoča vabi po pohodniških in kolesarskih poteh, v toplih mesecih ohladitev ponudi zelena in čista lepotica Kolpa. Še posebej zablesti v jesenskih barvah, ko se napolnijo belokranjske kašče in vinski hrami. Tukajšnji vinarji pridelujejo vina, ki zadovoljijo še tako zahtevnega pivca, okusna domača hrana in gostoljubnost pa popotnike prepričajo, da se k nam vračajo znova in znova.
Obiščite Metliko in ponudila vam bo vse tisto, česar ima v izobilju; prelepo naravo, stare običaje, dobro hrano in pijačo ter zvrhano mero srčnosti, ki jo premore belokranjska duša,
so še sporočili iz Metlike.

Metlika v mojem srcu - Turistični film 2016/YouTube, Občina Metlika