stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Predaja električnega kolesa Mestni občini Novo mesto

Piše: MO Novo mesto/Radio Krka, M.K.

Čas objave:
21.02.2020 13:45

V Olimpijskem centru Novo mesto, je bila danes dopoldne slavnostna predaja električnega kolesa Greyp G125 Spirit Bike. Električno kolo proizvaja podjetje Grejp, hčerinsko podjetje hrvaškega avtomobilskega proizvajalca Rimac Automobili.

Nepogrešljiv trenažni pripomoček kolesarjev, je Mestni občini Novo mesto doniralo podjetje Lastinski d.o.o, ki v Novem mestu skupaj s podjetjem Rimac Automobili načrtuje laboratorij za testiranje najzmogljivejših električnih motorjev na svetu.

DSC_5396.jpg
Predaja električnega kolesa
Foto: MO Novo mesto

Donatorsko pogodbo sta podpisala župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Lastinski d.o.o. Samo Omerzel, kolo pa sta predala v upravljanje Zavodu Novo mesto. Uporabo kolesa je predstavil direktor Kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink, nekdanji novomeški kolesar Jure Zrimšek pa je na stezi Olimpijskega centra Novo mesto odpeljal tudi premierno vožnjo. Samo Omerzel je ob tem povedal, da je kolo simbolična zahvala okolju, v kateremu so se skupaj s hrvaškimi partnerji odločili graditi svojo vizijo električnih motorjev.

Predaja električnega kolesa.png
Predaja električnega kolesa
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Novo pridobitev sta pozdravila tudi direktorica Zavoda Novo mesto Dolores Kores in direktor Kolesarskega kluba Adrie Mobil Bogdan Fink, ki sta se strinjala, da gre za nepogrešljiv pripomoček pri zagotavljanju vrhunskih pogojev za kolesarske treninge in tekmovanja.

Električno kolo.png
Električno kolo
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Olimpijski center Novo mesto v zadnjih tednih gosti državna prvenstva v atletiki za različne starostne kategorije, ki se bodo ta konec tedna zaključila s prvenstvom v najmočnejši - članski konkurenci, prihodnji konec tedna pa bo Novo mesto gostili še državno kolesarsko prvenstvo. V pomladnih mesecih je načrtovan tudi izbor idejne rešitve za bazenski kompleks, ki bo nadgradil obstoječe vadbene površine.

DSC_5538.jpg
Olimpijski center Novo mesto
Foto: MO Novo mesto