urska jerala 1 Dobra karma

Stevardesa z zasebnih jaht bogatašev: javnost tja...

Kaitlin Higgins Svet24.si

10-letnemu sinu poskušala odrezati jezik, preden ...

uefa ceferin Reporter.si

Novi obrazi: Čeferin bi najbolj prepričal ...

koper, lokal, terasa Svet24.si

Tudi pitje kave v lokalu ni več preprosto. To je ...

neonacisti, protesti Necenzurirano

Sova na sledi neonacistom med "rumenimi jopiči"

Zlatko Njena.si

Zlatko kljub očitkom še vedno dela

kaja-casar, sanjski-moški, resničnostni-šov Njena.si

Sanjska Kaja: 'Nič ni bilo zrežirano …'

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Predaja električnega kolesa Mestni občini Novo mesto

Piše: MO Novo mesto/Radio Krka, M.K.

Čas objave:
21.02.2020 13:45

V Olimpijskem centru Novo mesto, je bila danes dopoldne slavnostna predaja električnega kolesa Greyp G125 Spirit Bike. Električno kolo proizvaja podjetje Grejp, hčerinsko podjetje hrvaškega avtomobilskega proizvajalca Rimac Automobili.

Nepogrešljiv trenažni pripomoček kolesarjev, je Mestni občini Novo mesto doniralo podjetje Lastinski d.o.o, ki v Novem mestu skupaj s podjetjem Rimac Automobili načrtuje laboratorij za testiranje najzmogljivejših električnih motorjev na svetu.

DSC_5396.jpg
Predaja električnega kolesa
Foto: MO Novo mesto

Donatorsko pogodbo sta podpisala župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Lastinski d.o.o. Samo Omerzel, kolo pa sta predala v upravljanje Zavodu Novo mesto. Uporabo kolesa je predstavil direktor Kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink, nekdanji novomeški kolesar Jure Zrimšek pa je na stezi Olimpijskega centra Novo mesto odpeljal tudi premierno vožnjo. Samo Omerzel je ob tem povedal, da je kolo simbolična zahvala okolju, v kateremu so se skupaj s hrvaškimi partnerji odločili graditi svojo vizijo električnih motorjev.

Predaja električnega kolesa.png
Predaja električnega kolesa
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Novo pridobitev sta pozdravila tudi direktorica Zavoda Novo mesto Dolores Kores in direktor Kolesarskega kluba Adrie Mobil Bogdan Fink, ki sta se strinjala, da gre za nepogrešljiv pripomoček pri zagotavljanju vrhunskih pogojev za kolesarske treninge in tekmovanja.

Električno kolo.png
Električno kolo
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Olimpijski center Novo mesto v zadnjih tednih gosti državna prvenstva v atletiki za različne starostne kategorije, ki se bodo ta konec tedna zaključila s prvenstvom v najmočnejši - članski konkurenci, prihodnji konec tedna pa bo Novo mesto gostili še državno kolesarsko prvenstvo. V pomladnih mesecih je načrtovan tudi izbor idejne rešitve za bazenski kompleks, ki bo nadgradil obstoječe vadbene površine.

DSC_5538.jpg
Olimpijski center Novo mesto
Foto: MO Novo mesto