bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

marina_tucakovic Odkrito.si

Poslovila se je Marina Tucaković

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Predaja električnega kolesa Mestni občini Novo mesto

Piše: MO Novo mesto/Radio Krka, M.K.

Čas objave:
21.02.2020 13:45

V Olimpijskem centru Novo mesto, je bila danes dopoldne slavnostna predaja električnega kolesa Greyp G125 Spirit Bike. Električno kolo proizvaja podjetje Grejp, hčerinsko podjetje hrvaškega avtomobilskega proizvajalca Rimac Automobili.

Nepogrešljiv trenažni pripomoček kolesarjev, je Mestni občini Novo mesto doniralo podjetje Lastinski d.o.o, ki v Novem mestu skupaj s podjetjem Rimac Automobili načrtuje laboratorij za testiranje najzmogljivejših električnih motorjev na svetu.

DSC_5396.jpg
Predaja električnega kolesa
Foto: MO Novo mesto

Donatorsko pogodbo sta podpisala župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Lastinski d.o.o. Samo Omerzel, kolo pa sta predala v upravljanje Zavodu Novo mesto. Uporabo kolesa je predstavil direktor Kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink, nekdanji novomeški kolesar Jure Zrimšek pa je na stezi Olimpijskega centra Novo mesto odpeljal tudi premierno vožnjo. Samo Omerzel je ob tem povedal, da je kolo simbolična zahvala okolju, v kateremu so se skupaj s hrvaškimi partnerji odločili graditi svojo vizijo električnih motorjev.

Predaja električnega kolesa.png
Predaja električnega kolesa
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Novo pridobitev sta pozdravila tudi direktorica Zavoda Novo mesto Dolores Kores in direktor Kolesarskega kluba Adrie Mobil Bogdan Fink, ki sta se strinjala, da gre za nepogrešljiv pripomoček pri zagotavljanju vrhunskih pogojev za kolesarske treninge in tekmovanja.

Električno kolo.png
Električno kolo
Foto: Radio Krka, Miran Klevišar

Olimpijski center Novo mesto v zadnjih tednih gosti državna prvenstva v atletiki za različne starostne kategorije, ki se bodo ta konec tedna zaključila s prvenstvom v najmočnejši - članski konkurenci, prihodnji konec tedna pa bo Novo mesto gostili še državno kolesarsko prvenstvo. V pomladnih mesecih je načrtovan tudi izbor idejne rešitve za bazenski kompleks, ki bo nadgradil obstoječe vadbene površine.

DSC_5538.jpg
Olimpijski center Novo mesto
Foto: MO Novo mesto