Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

tina maze Ekipa24.si

TINA MAZE spet navdušila! Ko ji je njena ...

Novice Novo mesto

VIDEO: Dan odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto

Piše: M.K.

Čas objave:
06.04.2018 10:52

Ob mednarodnem dnevu zdravja so v Splošni bolnišnici Novo mesto včeraj organizirali 2. Dan odprtih vrat na temo »Skupaj v zdravstvu – več zdravja v skupnosti«.

Obiskovalcem so predstavili delovanje bolnišnice in njeno sodelovanje z društvi bolnikov in širšo javnostjo.

V programu je svoje delovanje in najnovejše projekte predstavilo Društvo upokojencev Novo mesto in 15 regijskih društev bolnikov: Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine, tolmačica slovenskega znakovnega jezika Jožica Kupljenik, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Novo mesto, Združenje Multipla Skleroza Slovenije – Dolenjska podružnica, Društvo za osteoporozo Dolenjske, Društvo za zdravje srca in ožilja – podružnica za Dolenjsko in Belo krajino, Združenje bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije - Dolenjski klub, Društvo koronarnih bolnikov Dolenjske in Bele krajine, Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije – enota Dolenjska, Društvo Celiac – življenje brez glutena Novo mesto, Društvo diabetikov Novo mesto, Sonček - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Društvo paraplegikov Dolenjske in Bele krajine, Društvo revmatikov Slovenije – Podružnica Dolenjske in Bele krajine, Rdeči križ Slovenije – OZ Novo mesto, Slovensko društvo Hospic – OO Dolenjska, Posavje in Bela krajina.

3b.JPG

Obiskovalci so lahko navezali kontakte s predstavniki društev, pridobili potrebne informacije o njihovem namenu in delovanju, poiskali odgovore na svoja vprašanja, se udeležili delavnic in rehabilitacijske vadbe koronarnih bolnikov… 


Za učence osnovnih in srednjih šol so bili organizirani vodeni ogledi posameznih oddelkov in enot in predstavitve poklicev.

Otvoritvena slovesnost s pozdravnimi nagovori vodstva bolnišnice in gostov se je začela dopoldne v avli porodnišnice. V kulturnem programu so sodelovali otroci šolske folklorne skupine Osnovne šole Drska pod vodstvom mentorice Mojce Mežik, ki bodo pripravili splet plesov in iger Ob bistrem potočku je mlin.