stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Črnomelj

VIDEO: Jurjevanje vse bližje...

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.06.2016 12:42

V Gostišču Miiller v Črnomlju so predstavili program letošnjega 53. Jurjevanja v Beli krajini, tradicionalnega folklornega festivala, ki bo med 22. in 26. junijem v starem mestnem jedru Črnomlja.

Jurjevanje v Beli krajini je najstarejši folklorni festival v Sloveniji ter eden izmed najbolj prepoznavnih festivalov doma in v tem delu Evrope. 5-dnevni festival že tradicionalno poteka v Črnomlju v Beli krajini, deželi belih brez, tople reke Kolpe ter bogate kulturne dediščine.

V starem mestnem jedru Črnomlja se bodo zvrstili številni dogodki. Nastopile bodo vrhunske folklorne skupine iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine, prava paša za oči pa bodo nastopi folkloristov iz Kolumbije. Predstavili se bodo tamburaši in godbe, v programu bo srečanje otroških folklornih skupin »Pastirče mlado«, pa EtnoFolk festival, obiskovalci bodo lahko spremljali različne glasbene in pevske nastope, si ogledali umetniške razstave, nastope uličnih gledališč, obiskali rokodelski sejem in otroške delavnice, se udeležili družinskega kolesarskega izleta »Goni kolo – Z biciklom po Beli krajini« in okušali bogato belokranjsko kulinarično ponudbo.

Jurjevanje v Beli krajini bo letos združilo več kot 1.200 nastopajočih na 14 različnih lokacijah v starem mestnem jedru Črnomlja, osrednje prizorišče pa bo tako kot vsa leta – Jurjevanjska draga.
Večeri bo ponudili bogat zabavni program, kjer se bodo predstavili tako narodnozabavni ansambli, kot trenutno najbolj popularne domače in tuje glasbene skupine.


Omenjeni folklorni festival je v zadnjih letih že gostil odlične folklorne skupine iz Mehike, Kolumbije, Argentine, Nemčije, Italije, Češke, Slovaške, Madžarske, Litve, Latvije, Srbije, Makedonije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Črne gore, Turčije, Poljske, Rusije, ...

Natančen program letošnjega Jurjevanja si oglejte TUKAJ.

Z lanskoletnega Jurjevanja v Črnomlju