nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Dolenjske Toplice

VIDEO: V Dolenjskih Toplicah odprli športni park

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.10.2016 15:24

Pri Osnovni šoli Dolenjske Toplice so pripravili dopoldansko prireditev, s katero obeležujejo odprtje prenovljenega športnega parka. Ob prijavi omenjenega projekta prenove na razpis fundacije za šport, ki bo zanj prispevala nekaj manj kot 25.000 evrov, so tega ocenili na nekaj več kot 62.000 evrov. Končna vrednost naložbe še ni znana.

Na Občini Dolenjske Toplice so pojasnili, da bo končna vrednost prenove znana ob zaključku projekta, ki ga nameravajo končati v prihodnjih dneh. Projekt je sicer obsegal gradnjo novega igrišča za odbojko na mivki, prenovo večnamenskega športnega igrišča in tamkajšnje opreme ter razsvetljave, preplastitev igrišča za in-line hokej in menjavo zaščitnih elementov.

Dodali so, da so nove in prenovljene športne površine pomembna pridobitev za številna občinska športna društva, ki bodo ob boljših pogojih svojo dejavnost lahko še okrepila.

Sicer pa bo današnji spored, ki bo potekal do 13. ure, ob kulturnem vložku obsegal še šolsko mini olimpijado za prvo triado, atletski mnogoboj za drugo in ekipni turnir za tretjo šolsko triado.

Hkrati bodo za učence, starše in druge občane pripravili meritve dejavnikov tveganja, nordijski pohod, preizkus hoje na dva kilometra, prikaz in predstavitev t. i. petanke, zdravniška svetovanja, predstavitev preventivnih programov in med drugim še in line hokejski turnir.

Pri izvedbi navedenega sporeda bodo s topliško občino in tamkajšnjo osnovno šolo sodelovali Terme Dolenjske Dolenske, novomeški Razvojno informacijski center, Zdravstveni dom Novo mesto, novomeška območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Policijska postaja Dolenjske Toplice, topliško upokojensko društvo, Hokejski klub Dolenjske Toplice in Olimpijski komite, so še sporočili iz Dolenjskih Toplic.

Nove in obnovljene športne površine so za Občino Dolenjske Toplice pomembna pridobitev. Številna športna društva, ki te površine uporabljajo, bodo svoje aktivnosti lahko še razširila, pogoji za delovanje pa bodo odličnejši.

Ker je zdravje neločljivo povezano z gibanjem, so ob priložnosti otvoritve za občanke in občane ter ostale obiskovalce pripravili bogat spremljevalni program, ki bo potekal med 9:30 in 12:30 uro:

- Nordijska hoja (RIC Novo mesto);
- Test hoje na 2 km z začetkom ob 10. uri (Zdravstveni dom Novo mesto);
- prikaz in predstavitev petanke (Društvo upokojencev Dolenjske Toplice);
- Individualno svetovanje, v katerem bo zdravnik svetoval o zdravem življenjskem slogu. Na razpolago bo Tanita (specialna tehtnica, ki poleg telesne teže in indeksa telesne mase odčita tudi maso in % telesne maščobe, izmeri bazalni metabolizem). Zdravnik bo odgovoril na vsa vprašanja, ki so vezana na zdravo prehrano, telesno dejavnost, prenehanje kajenja in pretirane rabe alkohola ter preventivo kroničnih nalezljivih bolezni. (Nacionalni inštitut za javno zdravje, OE Novo mesto);
- Fizioterapevt bo izvajal test ravnotežja, reakcijskega časa in meritve mišične moči rok. (Terme Krka, Dolenjske Toplice);
- Predstavitev preventivnih programov in policista kolesarja, motorista… (Policijska postaja Dolenjske Toplice);
- In line hokejski turnir (Hokejski klub Dolenjske Toplice).

Otroci OŠ DT bodo imeli v soboto pouk. Učenci prve triade bodo sodelovali na mini olimpijadi. Spremljal jih bo foksi (maskota OKS), obiskovalci pa bodo imeli priložnost navijati za udeležence mini olimpijade, ki se bodo »pomerili« v štirih disciplinah, na koncu pa prejeli medalje, ki jim jih bo podelil športnik, prejemnik prave olimpijske kolajne.

Pogovor z ravnateljico OŠ Dolenjske Toplice Majo Bobnar


Brez opisa