stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Ob koncu tedna sonce, oblaki, veter, dež in tudi sneg

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.03.2021 14:14

Konec tedna vremensko nikakor ne bo dolgočasen. Po obdobju suhega vremena nas bosta prešli kar dve fronti, ki poleg obilnih padavin prinašata tudi dokaj nizko mejo sneženja. Prva fronta bo nad našimi kraji že v noči na soboto, druga pa v nedeljo čez dan.

Današnji četrtek bo oblačen a lahko kljub oblakom tu in tam posije tudi kakšen sončni žarek. Bo pa tudi vetrovno, krepi se namreč jugozahodni veter, ki bo proti večeru pihal še močneje in prinesel nad naše kraje novo spremembo vremena. Sredi dneva in popoldne lahko veter v vzhodni in osrednji Sloveniji v sunkih presega hitrost 50 kilometrov na uro, na izpostavljenih mestih v gorah pa bi lahko najmočnejši sunki proti večeru presegli hitrost 100 kilometrov na uro. 

vremenska slika za petek
vremenska slika za petek
ARSO


Petek bo oblačen s padavinami, ki bodo pogostejše popoldne in zvečer. Meja sneženja bo med 1100 in 1300 metri, zvečer in v noči na soboto se bo spuščala, v severni in osrednji Sloveniji ter ponekod na jugovzhodu lahko tudi do nižin. A količina padavin ne bo velika, zapade lahko nekaj centimetrov snega. V večjem delu Slovenije bo še pihal jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj Celzija. V noči na soboto bo zapihal tudi hladnejši severovzhodni veter. Padavine bodo do jutra ponehale. V soboto se bo prehodno zjasnilo, popoldne bo spet zapihal jugozahodni veter, ki bo poskrbel, da bo nekoliko topleje. V nedeljo nas bo dosegla nova hladna fronta, oblačno bo s padavinami in znova nizko mejo sneženja. Ob močnejših padavinah lahko popoldne sneži tudi marsikje po nižinah.