stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Visoka donacija za Šolski center

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.04.2013 09:20

Šolski center Novo mesto bo prejel donacijo v vrednosti 12.000,00 evrov. Gre za eno največjih donacij v Šolskem centru Novo mesto, vsekakor pa največjo letos na Višji strokovni šoli.

Podjetje Miel, ki je ekskluzivni in pooblaščeni zastopnik Omrona v Sloveniji, bo 10. aprila Šolskemu centru Novo mesto predal donacijo v vrednosti 12.000,00 evrov.

Gre za donacijo Omron opreme za avtomatizacijo, s katero bodo opremili laboratorij za izvajanje laboratorijskih vaj in praktičnega dela za srednješolske in študijske namene. Je japonska oprema enega vodilnih proizvajalcev izdelkov za industrijsko avtomatizacijo. Donacija vključuje najnovejše industrijske krmilnike, primerne za strojegradnjo, za krmiljenje proizvodnih in tehnoloških procesov (kot so avtomatizirane proizvodne linije, čistilne naprave, črpališča, hišna avtomatizacija ipd.), nadzorne grafične operaterske panele za nadzor in vodenje proizvodnje, simulacijsko opremo, programsko opremo za programiranje krmilnikov in nadzornih panelov ter razvojno orodje za celovite SCADA nadzorne sisteme.


Podjetje Miel je poznano po inovativnih rešitvah za industrijsko avtomatizacijo, v zadnjem času tudi zelo prepoznavno na področju končne kontrole v proizvodnji in sistemih strojnega vida v avtomobilski industriji. Podjetje veliko sodeluje s šolami in fakultetami. Direktor podjetja je mag. Andrej Rotovnik, ki je s podjetjem povezan že 15 let, zadnjih 10 let pa direktor, sicer pa že več kot desetletje tudi višješolski predavatelj.

Janez Čurk iz Višje strokovne šole o pridobitvi