franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

Vlada soglašala z imenovanjem nove direktorice brežiške bolnišnice

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
20.04.2016 14:48

Vlada je danes soglašala z imenovanjem Nataše Avšič Bogovič za direktorico Splošne bolnišnice Brežice za mandatno obdobje štirih let. Njenemu imenovanju je nasprotoval predsednik koalicijske stranke DeSUS Karl Erjavec, ki je v svoji izjavi pohvalil delo dozdajšnjega direktorja Dražena Levojevića.

Erjavec je po današnjem imenovanju povedal, da je Avšič Bogovičeva novo ime, dozdajšnji direktor Levojević pa se lahko po njegovem mnenju in osebnih trimesečnih izkušnjah na mestu ministra za zdravje pohvali s pozitivnimi izidi svojega dela.

Erjavec je še dejal, da ne razume, zakaj je prišlo do zamenjave, zlasti ker nova direktorica nima izkušenj na področju zdravstva.

Po vladnih podatkih je razpisna komisija sveta zavoda brežiške bolnišnice 21. marca ugotovila, da so na razpis za prosto delovno mesto njenega direktorja v zakonitem roku prispele štiri ustrezne, pravočasne in popolne prijave. Člani sveta zavoda pa so na redni seji sveta zavoda, 31. marca, sprejeli sklep o imenovanju Avšič Bogovičeve za njegovo direktorico. Zdajšnjemu direktorju Levojeviću mandat poteče 19. maja, so še dodali.

Avšič Bogovičeva, ki je zaposlena na brežiškem tržnem inšpektoratu, je ob svojem izboru v začetku aprila povedala, da namerava pri svojem delu nadaljevati z dozdajšnjo usmeritvijo bolnišnice, kakšnih drastičnih sprememb pa zdaj ne vidi in o teh niti ne razmišlja.

Predvsem se bo zavzemala, tudi zato, ker je Brežičanka, da tamkajšnjo bolnišnico ohranijo vsaj na zdajšnji ravni, kar pomeni, da bi ostala za območne prebivalce prijazna, kakovostna in varna zdravstvena ustanova, je še napovedala.

Predstavniki dveh zdravstvenih sindikatov in delavska zaupnica brežiške bolnišnice pa so v ponedeljek opozorili na po njihovem mnenju napačno glasovanje pri izbiranju nove direktorice. Kot so dejali, naj bi njihov predstavnik Franc Simonišek na svetu zavoda glasoval drugače, kot so se dogovorili. Ta je očitke zavrnil in dodal, da je glasoval po lastni presoji.

Kot menijo, naj bi bila zato izbira Levojevićeve tekmice Avšič Bogovičeve vprašljiva.

Nova direktorica brežiške bolnišnice, Nataša Avšič Bogovič


Predsednik DeSUS, Karl Erjavec, o imenovanju direktorice brežiške bolnišnice