franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Stara Cerkev

Za inšpektorje v redu, za krajane ne

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.04.2013 18:41

Krajevna skupnost Stara Cerkev že od oktobra občino ter pristojne lokalne in državne inšpekcijske službe obvešča o dejavnosti, ki jo zasebnik izvaja v objektu in na dvorišču nekdanje diskoteke Luxor v Mrtvicah oziroma objektu, ki je bil pred dvajsetimi leti zgrajen za neko drugo dejavnost.

Tam namreč Jože Henigman iz Dolenje vasi, lastnik podjetja za proizvodnjo, trgovino in storitve Inter rec 2 s sedežem v Ljubljani, več kot pol leta skladišči in reciklira plastično in kartonsko embalažo. Vodstvo krajevne skupnosti v pomanjkanju pravih informacij domneva, da je ta dejavnost zelo škodljiva na okolje. Ob večjih nalivih, kakršnim smo bili priča od jeseni, naj bi odplake odnašale nesnago z dvorišča k Rinži in dalje v Slovensko vas, kjer je zajetje vode za celo Kočevsko.

Anton Fabjan, predsednik sveta KS Stara Cerkev ne skriva razočaranja nad občino oziroma županom dr. Vladimirjem Prebiličem, ki se je zavil v molk. Na noben dopis KS župan ni odgovoril, zato domnevajo, da naj bi imel Henigman dovoljenje za obratovanje. Le Upravne enota Kočevje je v okviru svojih pristojnosti podala nekaj odgovorov, za druge jih je napotila na za to pristojne službe. "Večji del ustrezne dokumentacije za dejavnost imam. In sicer dovoljenja za prevoznika, posrednika in trgovca z nenevarnimi sekundarnimi surovinami, manjka pa dovoljenje za predelavo po postopku R 2 in R3, to je ročno razvrščanje, baliranje, sortiranje in kondicioniranje" je poudaril Henigman. Henigman je dejal, da je imel v tem času na obisku več inšpektorjev, tudi okoljskega in gradbenega, a mu nihče ni izdal sklepa o zaprtju. Vsem je razložil, da je v postopku pridobivanja dokumentacije, nihče pa se doslej ni lotil raziskav morebitnega vpliva dejavnosti na okolje.

Henigman je pokazal, da stiskajo že prej na drugi lokaciji očiščene in posušene plastenke, pločevinke, kante, kanistre, folije, kartone.

Na dvorišču je trenutno okoli 200 ton tega materiala. "Mi smo sicer tja napotili inšpekcije službe in obvestili smo pristojne v Ljubljani. Občina Kočevje preprosto drugih zakonskih podlag, da ukrepa, nima. Gospod, ki izvaja to dejavnost, papirjev za to nima,"je župan Prebilič razložil na zadnji seji občinskega sveta.