Janez Janša Svet24.si

Premier za pošiljanje pisem porabil 334 ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

rado mulej Svet24.si

Rado Mulej je pri rosnih 44 letih postal dedek!

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

dm1 Njena.si

Sveža resnica o skrivnostnem možu z masko

gloria kotnik Ekipa24.si

SLOVENSKA OLIMPIJKA z zapisom, ki odmeva! Njene ...

Novice Osilnica

Za poskus umora obsojen na 15 let zapora

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2020 10:40

Sodišče je 67-letnemu Jožetu Šercerju, iz naselja Papeži v Osilnici, za poskus umora sosede z lovsko puško, 20. septembra 2018 in nedovoljeno proizvodnjo orožja in promet z njim prisodilo 15 let in štiri mesece zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna, na pravnomočnost pa bo moški počakal v priporu.

Šercer je na dan zločina z lovsko puško streljal na 48-letno sosedo, ki se je odpravljala v službo. Zadeta je bila v desno roko in trebuh, a je uspela zbežati ter je napad preživela. Motiv zločina naj bi bil, da se moški ni mogel sprijazniti s tem, da ima soseda novega partnerja. Pred zločinom jo je mesec dni zasledoval, pred streljanjem pa dve uri čakal skrit v grmovju.

Kazen je nižja, kot jo je terjalo tožilstvo, ki je za obe dejanji skupaj zahtevalo 20 let in pet mesecev zaporne kazni. Sodišče je namreč upoštevalo olajševalne okoliščine; da je ostalo pri poskusu umora, njegovo težko mladost, starost in dejstvo, da prej ni bil kaznovan. Odvzeli so mu tudi orožje in strelivo, za katera ni imel dovoljenja.,