strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

Robert Crimo Svet24.si

Pokončal tudi mlada starša, ki sta ščitila ...

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

ivo hvalica-pl Reporter.si

Hvalica: Janez Janša bo vnovič nekoga žrtvoval ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

marijana-batinić Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica Marijana Batinić se...

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

Novice Osilnica

Za poskus umora obsojen na 15 let zapora

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2020 10:40

Sodišče je 67-letnemu Jožetu Šercerju, iz naselja Papeži v Osilnici, za poskus umora sosede z lovsko puško, 20. septembra 2018 in nedovoljeno proizvodnjo orožja in promet z njim prisodilo 15 let in štiri mesece zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna, na pravnomočnost pa bo moški počakal v priporu.

Šercer je na dan zločina z lovsko puško streljal na 48-letno sosedo, ki se je odpravljala v službo. Zadeta je bila v desno roko in trebuh, a je uspela zbežati ter je napad preživela. Motiv zločina naj bi bil, da se moški ni mogel sprijazniti s tem, da ima soseda novega partnerja. Pred zločinom jo je mesec dni zasledoval, pred streljanjem pa dve uri čakal skrit v grmovju.

Kazen je nižja, kot jo je terjalo tožilstvo, ki je za obe dejanji skupaj zahtevalo 20 let in pet mesecev zaporne kazni. Sodišče je namreč upoštevalo olajševalne okoliščine; da je ostalo pri poskusu umora, njegovo težko mladost, starost in dejstvo, da prej ni bil kaznovan. Odvzeli so mu tudi orožje in strelivo, za katera ni imel dovoljenja.,