profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Začenja se 10. Jazzinty

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.11.2012 09:38

Z nastopom Th3m Quinteta newyorškega vibrafonista Marka Shermana bodo drevi ob 20.30 v novomeškem klubu LokalPatriot začeli z nizom jazzovskih koncertov Jazzinty abonmaja 2012-2013.

Poleg treh pretežno slovenskih se bo skozi šest koncertov 10. Jazzinty abonmaja do aprila prihodnje leto predstavilo še enako število mednarodnih zasedb.

Kot so sporočili iz novomeškega zavoda LokalPatriot, je Jazzinty abonma cikel izbranih koncertov, ki izven sezone poletnih festivalov v Novem mestu in širše ohranjajo prisotnost jazza in sorodne glasbe. Za deseto abonmajsko sezono so pripravili vsebinsko obsežen izbor žanrsko različnih koncertov, ki nagovarjajo širok razpon obiskovalcev.

Po podatkih prirediteljev bo član Shermanove zasedbe, ki bo drevi nastopila v Novem mestu, tudi ameriški bobnar in večkratni gost njihove poletne delavnice Jazzinty Adam Nussbaum, medtem ko bo omenjeni kvintet izvajal post-bop spored avtorskih skladb in jazzovskih standardov.

Jazzovski abonma se bo decembra nadaljeval z nastopom slovenskega tria Yanu, ki ga vodi kitarist, flavtist in pevec Jan Tomšič, izvedba januarskega koncerta pa bo pripadla kitaristu Vitu Marenčeju in Ana Pandur Flamenco Quartetu.


Februarja bo na odru LokalPatriota nastopil Steve Klink Trio, nato bodo marca priredili koncert avstrijskega organista Raphaela Wressniga, ki bo nastopil z Enrico Crivellaro Organ Combom in glasbo med bluesom in jazzom.

Jazzinty abonma se bo 25. aprila sklenil z nastopom tako imenovanega Jon Cowherd's Mercy Projecta, v njegovi zvezdniški zasedbi pa bodo Jon Cowherd - klaviature, Brian Blade - bobni, John Patitucci - kontrabas in Steve Cardenas - kitara.

(Foto: Arhiv Radia Krka)