pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Metlika

Začenja se 34. Vinska vigred v Beli krajini

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2016 06:02

V maju, ko se pomlad že pogleduje s poletjem, oživi staro mestno jedro Metlike. Danes se tako začenja največji vinski festival v Sloveniji - 34. Vinska vigred v Beli krajini. Tridnevni festival vin vedno znova privabi domače in tuje ljubitelje vrhunskih belokranjskih vin. Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je v več kot v treh desetletjih močno usidral med slovenske turistične dogodke.

20., 21., in 22. maja 2016 bo po starem mestnem jedru dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači… Gostje se bodo lahko naučili peči to zaščiteno kulinarično posebnost, pokušali najboljša belokranjska vina, ogledali si bodo kulinarično razstavo in razstavo domače obrti, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več.

NOVO: V soboto in nedeljo boste lahko na grajskem dvorišču degustirali nagrajena vina ob kulinarični ponudbi šestih gostincev, ki skupaj sodelujejo v projektu Okusi Bele krajine.

Na vigredi so aktivni tudi rekreativci. Že 34. leto se bodo iz Ljubljane na vigred odpravili kolesarji in 10. leto bo organiziran devetkilometrski Urbanov tek.

Zvečer se na treh trgih zvrstijo različni znani glasbeniki zabavne, pop in rok glasbe, ki poskrbijo za zabavo pozno v noč. Letos bodo to izvajalci Begini iz Hrvaške, Kingston, Tanja Žagar, Navihanke, Victory, klapa Capris in Vodomci. Čez dan bo pa potekal kulturni program z različnimi folklornimi in tamburaškimi skupinami, zbori, godbo na pihala, domačimi rock in pop skupinami, z otroškim in športnim programom…


Nedelja je na vigredi družinski dan. Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim, ki jih pritegnejo raznovrsten program ter številne stojnice.

Organizatorji poskrbijo tudi za avtobusne prevoze iz vse Bele krajine in Novega mesta ter vabijo na čudovit vikend med gostoljubne ljudi.

Slavnostna otvoritev in podelitev šampionov vin ter izbor kraljice metliške črnine bo danes ob 20.30.