901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Muenchen

Začenja se f.re.e 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.02.2016 16:40

Za animacijo in dobrodošlico na slovenski stojnici v okviru f.re.e. 2016 bodo poskrbeli predstavniki Bele krajine, ki ponujajo možnost fotografiranja v čolnu na reki Kolpi.

V Muenchnu se danes začenja največji turistični sejem na Bavarskem, f.re.e. 2016. Predstavitev na sejmu f.re.e pomembno vpliva na izbiro destinacije za počitnice Bavarcev za letošnjo sezono. Slovenija se bo predstavila kot konkurenčna, Bavarski bližnja turistična destinacija, katere glavna prednost je raznolikost na stičišču Alp, Sredozemlja in Panonske nižine.

Predstavitev na sejmu f.re.e pomembno vpliva na izbiro destinacije za počitnice Bavarcev za letošnjo sezono. Slovenija se bo predstavila kot konkurenčna, Bavarski bližnja turistična destinacija, katere glavna prednost je raznolikost na stičišču Alp, Sredozemlja in Panonske nižine.

Predstavitev na stojnici Slovenske turistične organizacije bodo že tradicionalno izkoristili številni partnerji iz Slovenije. Letos na predstavitvi v Muenchnu sodelujejo Sava Turizem, Terme Krka, Unitur, Terme Čatež, Terme Olimia, Terme Vivat, Postojnska jama, Turizem Ljubljana, TIC Kamnik, Zavod za turizem Maribor Pohorje, GIZ pohodništvo in kolesarjenje, Julijske Alpe, TIC Tolmin, TIC Ajdovščina, Turistično združenje Portorož, RIC Bela krajina, Savinjska in Šaleška dolina.

Majda Rozina Dolenc, vodja predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Nemčiji: »Prve mesece v letu izvajamo intenzivno promocijo Slovenije predvsem na jugu Nemčije. Nagovarjamo neposredno povpraševalce po počitnicah ter sistematično delamo z organizatorji potovanj in s tem poskušamo doseči dolgoročne pozitivne rezultate. Pri promociji Slovenije na Bavarskem je bistvena predstavitev konkurenčnih ponudb v trendu in poudarjanje bližine Slovenije.«

V lanskem letu je po podatkih SURS Slovenijo obiskalo kar 12,1 odstotka več nemških gostov kot leto prej, ustvarili so 8,7 odstotkov več nočitev kot v letu 2014. Tako so nemški gosti tik za avstrijskimi in za italijanskimi obiskovalci Slovenije, razen tega predstavljajo enega največjih potencialov za slovenski turizem.


Ena od najpomembnejših tem predstavitve turizma Slovenije na Bavarskem in v Nemčiji nasploh je aktivni oddih v naravi, zato je predstavništvo STO v Nemčiji v sodelovanju z GIZ pohodništvo in kolesarjenje za prvi dan sejma organiziralo spremljevalni dogodek, predstavitev strokovnim javnostim, organizatorjem potovanj in predstavnikom medijev, kjer bodo izpostavljene možnosti za pohodništvo v Sloveniji, predvsem projekt »Slovenija hodi«. Posebej se bo predstavila tudi regija Posavje s Krškim, ki bo s kulinariko poskrbela za obiskovalce dogodka.

Predstavništvo STO v Nemčiji bo v okviru sejma izvedlo tudi vrsto nastopov in predstavitev na tematskih odrih, predvsem na odru deželne televizije - Bayerisches Rundfunk, pa tudi na odrih pohodništva, kolesarjenja ter gorskega kolesarjenja.

Za animacijo in dobrodošlico na slovenski stojnici v okviru f.re.e. 2016 bodo poskrbeli predstavniki Bele krajine, ki ponujajo možnost fotografiranja v čolnu na reki Kolpi, belokranjsko pogačo Andreje Drakulić Veselič, ki izvaja delavnico priprave in peke pogače, ob spremljavi harmonike, ves čas pa poteka tudi prikaz ročnih spretnosti, od XXL-pletenja Tončke Jankovič, ki izvaja prikaz risanja z rdečim vinom in ostalih za Belo krajino tipičnih tehnik vezenja na lanenem platnu, od tkaničenja do raličenja. Predstavljena je še vrsta ostalih rokodelskih izdelkov Bernarde Kump.
Razen Bele krajine je eden od obeh glavnih partnerjev tudi Savinjska in Šaleška dolina, ki izvaja nagradno igro pastirčkov metanja obročev na veje.

STO je v januarju letos v Nemčiji že izvedla predstavitev turizma Slovenije na sejmu CTM v Stuttgartu in v okviru sejma Gruene Woche v Berlinu, marca pa bo v Berlinu v okviru borze ITB potekala največja turistična predstavitev Slovenije v prvi polovici leta.