profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Rok Švab2 Njena.si

Modrijan Rok pripravljen na nove izzive

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice

Začetek del na Andrijaničevi cesti

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
02.08.2019 20:08

Ta konec tedna se je začela celovita prenova odseka Andrijaničeve ceste od križišča v Ločni do krožišča »tabletka«. Dela bodo potekala v času kolektivnih dopustov, zato bo odsek v tem prometno najmanj obremenjenem času zaprt do 16. avgusta.

Prenova bo zajemala ojačitev in preplastitev državne ceste ter tehnološko prenovo semaforiziranega Ločenskega križišča. Obvoz bo urejen po Šmarješki cesti.

Vrednost investicije, katere naročnik je slabih 757 tisoč evrov. 

Na novomeški občini so za STA navedli, da je dela za celovito prenovo cestnega odseka omenjene sicer prometno močno obremenjene novomeške vzhodne vpadnice naročilo ministrstvo za infrastrukturo oz. Direkcija RS za infrastrukturo. Izvajalec je novomeški CGP.

Prenovitvena dela bodo obsegala dodatno utrditev in preplastitev te državne ceste, omenjeni odsek pa bodo med prenovo zaprli za promet. Obvoz bodo uredili po sosednji Šmarješki cesti oz. po nekdanji vzhodni mestni vpadnici od Mačkovca in Ločne mimo tovarne zdravil Krka.

Direkcija RS za infrastrukturo sicer v prihodnjih mesecih načrtuje tudi celovito rekonstrukcijo bližnjega krožišča državnih cest pri t. i. tabletki. 

Andrijaničevo cesto, eno od mestnih glavnih vpadnic na obrobju Novega mesta, so leta 2003 poimenovali po novomeškem farmacevtu in gospodarstveniku Borisu Andrijaniču, ustanovitelju bližnjega farmacevtskega podjetja Krka. V krožišču na Andrijaničevi cesti so na pobudo omenjene družbe Krka in z njeno pomočjo leta 2008 postavili kamnito skulpturo orjaške tablete, ki so jo po antičnem nazivu za reko Krko poimenovali Korkoras.