robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

Nadiya Bychkova Njena.si

Zapeljiva Nadiya Bychkova res spet samska?

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Novice Krško

Začetek gradnje nove pilotne stene v Sotelskem

Piše: Občina Krško

Čas objave:
19.08.2021 11:14

V sklopu sanacije plazu na lokalni cesti Videm – Brestanica je Občina Krško to poletje pristopili k izgradnji nove pilotne stene v dolžini okoli 130 metrov. Dela so se začela v tem tednu in v prvi fazi del je cesta skozi Sotelsko popolnoma zaprta.

Zaradi nestabilnega pobočja prihaja do nagibanja zidu in izrivanja posameznih kamnov, zato je sanacija nujna, hkrati pa bodo uredili tudi odvodnjavanje zalednih vod izza zidu, nekoliko bo razširjeno tudi vozišče na tem delu. Dela naj bi se po terminskem planu zaključila konec oktobra letos. Cesta Videm-Brestanica je v začetni fazi popolnoma zaprta, kasneje bo predvidoma vzpostavljena delna zapora.

Zapora ceste Videm-Brestanica hkrati z delno zaporo ceste Krško-Sevnica ob izgradnji krožišča pri mostu v Brestanici, je sprožila kar nekaj odzivov občanov, zato na občini pojasnjujejo, da je bil projekt urejanja krožišča, ki ga vodi Direkcija RS za infrastrukturo, v Brestanici načrtovan že bistveno prej. A se je razpis za izvajalca zaradi revizijskih postopkov zavlekel, zato se je gradnja začela bistveno kasneje, kot je bilo sprva načrtovano.

Za sanacijo škarpe s pilotno steno v Sotelskem, ki je glede na stanje nujna, pa se je Občina Krško prijavila na razpis Ministrstva za okolje, na katerem bodo pridobili večino sredstev za to naložbo. Hkrati pa razpisni pogoji narekujejo, da mora biti projekt do konca oktobra letos zaključen. Zaradi tega skrajnega roka so morali s sanacijo začeti istočasno, kot potekajo dela na državni cesti.

Ob tem na Občini Krško prosijo za razumevanje in potrpežljivost ter dodajajo, da so Direkciji RS za infrastrukturo že posredovali pobude krajanov po optimizaciji pretočnosti zapore na gradbišču krožišča Brestanica, predvsem ob jutranjih in popoldanskih konicah.