stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Krško

Začetek gradnje nove pilotne stene v Sotelskem

Piše: Občina Krško

Čas objave:
19.08.2021 11:14

V sklopu sanacije plazu na lokalni cesti Videm – Brestanica je Občina Krško to poletje pristopili k izgradnji nove pilotne stene v dolžini okoli 130 metrov. Dela so se začela v tem tednu in v prvi fazi del je cesta skozi Sotelsko popolnoma zaprta.

Zaradi nestabilnega pobočja prihaja do nagibanja zidu in izrivanja posameznih kamnov, zato je sanacija nujna, hkrati pa bodo uredili tudi odvodnjavanje zalednih vod izza zidu, nekoliko bo razširjeno tudi vozišče na tem delu. Dela naj bi se po terminskem planu zaključila konec oktobra letos. Cesta Videm-Brestanica je v začetni fazi popolnoma zaprta, kasneje bo predvidoma vzpostavljena delna zapora.

Zapora ceste Videm-Brestanica hkrati z delno zaporo ceste Krško-Sevnica ob izgradnji krožišča pri mostu v Brestanici, je sprožila kar nekaj odzivov občanov, zato na občini pojasnjujejo, da je bil projekt urejanja krožišča, ki ga vodi Direkcija RS za infrastrukturo, v Brestanici načrtovan že bistveno prej. A se je razpis za izvajalca zaradi revizijskih postopkov zavlekel, zato se je gradnja začela bistveno kasneje, kot je bilo sprva načrtovano.

Za sanacijo škarpe s pilotno steno v Sotelskem, ki je glede na stanje nujna, pa se je Občina Krško prijavila na razpis Ministrstva za okolje, na katerem bodo pridobili večino sredstev za to naložbo. Hkrati pa razpisni pogoji narekujejo, da mora biti projekt do konca oktobra letos zaključen. Zaradi tega skrajnega roka so morali s sanacijo začeti istočasno, kot potekajo dela na državni cesti.

Ob tem na Občini Krško prosijo za razumevanje in potrpežljivost ter dodajajo, da so Direkciji RS za infrastrukturo že posredovali pobude krajanov po optimizaciji pretočnosti zapore na gradbišču krožišča Brestanica, predvsem ob jutranjih in popoldanskih konicah.