Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

jose vasquez Svet24.si

Serija dobitkov se je zaključila z jackpotom

pošta, carlow Svet24.si

Z mrtvecem pod roko zakorakala na pošto in ...

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

DSC03567 Njena.si

BAR: Po Janu prostovoljno domov še Lara

djokovic Ekipa24.si

Đokoviću se nasmiha SREČA! Bo vendarle lahko ...

Novice

Zagorelo na Lokvah, dve prometni nesreči v Krškem, iztekanje goriva in prekinitev električne dobave v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
15.01.2022 08:19

Včeraj so nekaj minut čez osmo zvečer v naselju Lokve, občina Črnomelj, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so nadzorovali izgorevanje saj, očistili dimnik in ga pregledali s termokamero. Lastniku so svetovali obisk dimnikarja. 

Ob 17.36 sta na obvoznici v Krškem trčili osebni vozili. V nesreči so se štiri osebe poškodovale. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli razlite motorne tekočine ter razsvetljevali kraj dogodka. Reševalci NMP Krško so poškodovane osebe oskrbeli na kraju ter prepeljali v SB Brežice. Dežurni delavci cestnega podjetja CGP Krško so postavili cestne zapore in počistili cestišče.

Nekaj minut po šesti uri zvečer sta na avtocesti Drnovo–Zaloke, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, pred prihodom reševalcev nudili pomoč poškodovani osebi, nevtralizirali motorne tekočine, pomagali Darsu pri čiščenju cestišča in nudili pomoč avtovleki pri nalaganju vozil. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo prepeljali v SB Novo mesto. 

Nekaj po deveti zvečer pa je na mejnem prehodu Obrežje iz rezervoarja tovornega vozila iztekalo dizelsko gorivo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, zatesnili obcestne jaške, preprečili nadaljnje iztekanje goriva, izpraznili rezervoar ter z absorbentom posuli onesnaženo cestišče in ga počistili.

Elektro Ljubljana d. d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Novo mesto pa obvešča odjemalce, da bo danes od 12.15 do 13.15, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP TISKARNA 2.