stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Zapora zaradi prenove mostu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2016 06:11

V ponedeljek, 18. julija se bo začela gradnja novega mostu čez potok Težka voda na Smrečnikovi ulici v Novem mestu. Ta čas bo tudi oviran promet; Mestna občina Novo mesto prosi za strpnost in upoštevanje navodil.

Zaradi gradnje bo potrebna popolna zapora Smrečnikove ulice, ki bo v prvi fazi potekala v dolžini mostu, od Znančevega mlina do priključka za Vrtni center Novo mesto (vrtnarija Gozdnega gospodarstva).
Dela bodo predvidoma zaključena konec leta 2016.

Dotrajani most čez potok Težka voda pri Znančevem mlinu bo v letošnjem letu nadomestil nov, armiranobetonski most. Širina vozišča obstoječega mostu je pet metrov, širina vozišča novega mostu pa bo znašala šest metrov, skupaj s pločniki 8,39 metra. Novi most bo imel nosilnost do 60 ton, vendar se obstoječi prometni režim ne bo spremenil.
Popolna zapora ceste se začenja 18. julija v jutranjih urah in bo v prvi fazi veljala v dolžini mostu, od Znančevega mlina do priključka za Vrtni center Novo mesto (vrtnarija Gozdnega gospodarstva).

V sklopu del se bo izvedla tudi delna rekonstrukcija Smrečnikove ulice, in sicer od priključka ulice Nad mlini do novega mostu čez potok Težka voda. Skladno s potekom del bo potrebna tudi prilagoditev oziroma podaljšanje zapore do priključka ulice Nad mlini, o čemer bomo še pravočasno obvestili. Skupna dolžina rekonstruirane ceste, vključno z izgradnjo mostu, znaša 260 metrov. Na tem odseku bosta zgrajena tudi pločnik za pešce na levi strani in javna razsvetljava.


Urejen bo začasni obvoz, vključno z vso prometno signalizacijo, dostopi pa bodo omogočeni stanovalcem v območju prometne zapore ter strankam vrtnarije Gozdnega gospodarstva.

Vrednost investicije (gradnja, nadzor, koordinator varstva pri delu, investicijska in projektna dokumentacija) je 895.000 EUR (z DDV). Izvajalec del je podjetje CGP.