profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

rtvs rtv slovenija m24 Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Lucijan Lipovšek Njena.si

MasterChef: Lucijan se je vrnil v objem svojega ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Zaradi praznih cest ne smemo pozabiti na upoštevanje prometnih predpisov

Piše: STA

Čas objave:
27.03.2020 14:37

Promet na cestah je v zadnjih dneh zaradi epidemije in v nekaterih delih države deloma zaradi zimskih razmer manj gost. A prazne in bolj pretočne ceste so lahko varljive, zaradi trenutnih razmer pa smo tudi manj zbrani in pozorni, svari agencija za varnost prometa. Če se že podamo na neodložljivo pot, bodimo še dodatno previdni, so pozvali.

Vozniki naj upoštevajo prometne predpise, vožnjo prilagodijo trenutnim vremenskim razmeram in naj ne presegajo omejitev hitrosti oziroma naj ne vozijo tvegano. Le trenutek nepazljivosti ima v prometu lahko usodne posledice, so izpostavili. "Bolj prazne ceste in ponekod ugodne vozne razmere ne smejo biti poligon za preizkus hitrostnih pospeškov," so poudarili.

Upoštevanje priporočil za varno udeležbo v prometu je prispevek posameznika k zmanjševanju tveganj za nastanek prometnih nesreč. To v dneh, ko je zdravstveni sistem nadpovprečno obremenjen zaradi epidemije novega koronavirusa, še kako nujno. Solidarnost do zaposlenih v zdravstvu izkazujemo tudi z odgovorno udeležbo na naših cestah, so še zapisali na agenciji.