stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Zasedal metliški občinski svet

Piše: R.K.

Čas objave:
29.03.2024 09:04

Včeraj je v sejni sobi Občine Metlika potekala 11. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. Dnevni red je obsegal 15 točk.

Po sprejemu zapisnika prejšnje redne in 1. izredne seje ter dveh dopisnih sej so se člani Občinskega sveta Občine Metlika seznanili z letnimi poročili o poslovanju v letu 2023 sedmih javnih zavodov (Otroški vrtec Metlika, Osnovna šola Podzemelj, Osnovna šola Metlika, Ljudska knjižnica Metlika, Belokranjski muzej Metlika, Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika in Zdravstveni dom Metlika), katerih ustanoviteljica/soustanoviteljica je Občina Metlika in imajo sedež v občini. Iz letnih poročil izhaja, da je vseh sedem obravnavanih javnih zavodov v letu 2023 ustvarilo pozitiven poslovni rezultat.

Občinski svet Občine Metlika je podal tudi soglasja k določitvi višine dela plače za redno delovno uspešnost oz. določil višino delovne uspešnosti ravnateljev in direktorjev šestih javnih zavodov, katerih ustanoviteljica/soustanoviteljica je Občina Metlika.

V okviru kadrovskih zadev so člani sveta podali pozitivno mnenje k imenovanju pomočnice direktorice Centra za socialno delo Dolenjska in Bela krajina, na Enoti Metlika, za mandatno obdobje 5 let ter soglasje k imenovanju direktorice Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika, za mandatno obdobje 5 let.

Na tej seji so člani Občinskega sveta Občine Metlika obravnavali in sprejeli zaključni račun proračuna Občine Metlika za leto 2023, letno poročilo o poslovanju javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. za leto 2023 ter Plan javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. za leto 2024 in Elaborate o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja v občini Metlika.

Sprejeta sta bila predloga Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev iz občinskega proračuna za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Metlika in Pravilnika o sofinanciranju obnove fasad in streh v zgodovinskem mestnem jedru Metlike, s katerima sta navedena pravilnika, usklajena s sprejeto novo Uredbo Komisije (EU) 2023/2831 z dne 13. december 2023.

Na seji so člani sveta sprejeli nov Pravilnik o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v občini Metlika.
Na podlagi sprejetega pravilnika bo občina sledila ciljem razvoja kmetijstva in podeželja v programskem obdobju 2024–2030, kot so: zagotavljanje kakovostnih dobrin kmetijstva in gozdarstva iz ohranjenega okolja z namenom samooskrbe občine, povečanje števila raznolikih dejavnosti na podeželju in skrb za razvoj socialnega kapitala in ohranitev identitete podeželja.

Člani sveta so podali soglasje k nadaljevanju postopkov o uvrstitvi Vuzemskih plesov in iger iz Metlike na reprezentativni seznam kulturne dediščine človeštva (UNESCO) ter sprejeli vseh pet premoženjskopravnih zadev.