nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Grosuplje/Brežice

Zaseg orožja tudi v Brežicah

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
03.08.2016 15:00

Policisti Policijske postaje Krško so opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 40-letnega osumljenca iz Brežic. Med hišno preiskavo so našli in zasegli avtomatsko puško, prikrito orožje za napad (pištola svinčnik), plinsko pištolo, teleskopsko palico, 275 nabojev, 76 prepovedanih pirotehničnih izdelkov, dve ponarejeni registrski tablici in 15 kilogramov tobaka. Zoper 40-letnega moškega bodo podali kazensko ovadbo in uvedli postopke o prekršku.

Sevniška policista preprečila tragedijo
V noči na 3. 8. so bili policisti obveščeni, da naj bi v Sevnici ženska zaradi osebnih težav nameravala skočiti z mostu. Na kraj sta takoj odšla sevniška policista. Na mostu sta opazila žensko, ki je že stala na zunanji strani ograje mostu. Previdno sta se ji približala, jo s pogovorom skušala odvrniti od njene namere in ji ob primernem trenutku s telesno silo preprečila skok z mostu. Ženski sta pomagala na varno in odpeljala v zdravstveni dom, kjer so jo prevzeli reševalci.

Poskus izmika mejni kontroli
Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 2. 8. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V podvozju priklopnega tovornega vozila so odkrili skrita dva državljana Afganistana, ki sta se na ta način nameravala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca takoj predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo
V bližini mejnega prehoda Obrežje so pripadniki Slovenske vojske med opravljanjem skupnih nalog varovanja državne meje izsledili, policisti pa prijeli deset državljanov Turčije in državljana Srbije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujcem so odvzeli prostost in jih pridržali. Med postopkom so ugotovili, da je državljanom Turčije nezakoniti prestop državne meje omogočil 20-letni državljan Srbije. Na širšem območju Obrežja so policisti in kriminalisti kasneje izsledili in prijeli še tri državljane Srbije, ki so sodelovali pri sprovajanju državljanov tujce. Po zaključenem postopku bodo državljane Turčije, med njimi štiri otroke stare od dveh mesecev do štirih let, predali hrvaškim varnostnim organom, državljane Srbije pa bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.


V prometni nesreči poškodovan kolesar
Novomeški policisti so bili nekaj po 13.30 obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču na Ljubljanski cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 57-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v 15-letnega kolesarja. Kolesar je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil
Okoli 19. ure so bili novomeški policisti obveščeni, da naj bi v naselju, v okolici Novega mesta, pijan voznik z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Na kraju so izsledili in ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je odklonil opravljanje preizkusa in strokovnega pregleda. Pijan kršitelj je ves čas postopka vpil, pozival k pretepu in se nedostojno vedel. Zaradi neupoštevanja ukazov so mu policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil so zasegli, o kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in mu izdali plačilni nalog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih, Zakon o motornih vozilih, Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu in Zakon o varstvu javnega reda in miru za omenjene kršitve določajo globo v višini 3418 evrov.