stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Zasegli več kot 150 rastlin konoplje

Piše: R.K.

Čas objave:
03.10.2023 08:14

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, ropa, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju kriminalitete so krški policisti zasegli prepovedano konopljo

Policisti PP Krško so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih v okolici Krškega. Med preiskavo so našli nasad s 157 rastlinami konoplje in okoli tri kilograme posušenih rastlinskih delcev konoplje. Konopljo so zasegli in zoper 37-letnega osumljenca in 63-letno osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in promete s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Tatvina

Iz gospodarskega objekta v Dolenjih Laknicah (PP Trebnje) je nekdo odtujil motorno žago, kosilnico na nitko, puhalnik za listje in kolo z motorjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.000 evrov.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene vstope v Slovenijo

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Obrežje, Župelevec, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 61 državljanov Afganistana, 24 državljanov Maroka, 20 državljanov Rusije, 14 državljanov Pakistana, pet državljanov Etiopije, štiri državljane Nepala, tri državljane Alžirije, tri državljane Iraka, tri državljane Bangladeša, dva državljana Sirije, po enega državljana Indije, Turčije, Toga, Konga in Libije in na območju PP Črnomelj (Preloka) pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.