stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Zaskrbljeni nad usodo DeSUSa

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
26.10.2012 10:55

V pokrajinskem odboru DeSUS za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje so zaskrbljeni nad usodo stranke zaradi padajoče podpore ter dejstva, da njenega predsednika Karla Erjavca dolgo ni več na listi priljubljenosti.

Kot je povedal predsednik odbora Jože Jazbec, bi za novega predsednika stranke predlagal sedanjega sekretarja Ljuba Jasniča.

V pokrajinskem odboru zahtevajo, da bi o tem spregovorili na konvenciji stranke, ki bo 7. novembra na Ptuju. Jazbec je dejal, da je sicer napovedano, da bodo govorili o pokojninski reformi, o kateri pa so že razpravljali. Povedal je tudi, da na konvenciji o predsedniku ne morejo odločati, zato pričakuje sklic izrednega kongresa. Po njegovih besedah izredni kongres zahtevata tudi pokrajinska odbora Severne in Južne Primorske.

O tem poroča tudi današnje Delo, ki piše, da so po njihovih informacijah nad podobnimi idejami navdušeni tudi posamezni občinski odbori gorenjskih, ljubljanskih in podravskih pokrajinskih organizacij ter da morajo izredni kongres podpreti najmanj štiri pokrajinske zveze.

Sicer pa je Jazbec tudi povedal, da "ljudje čakajo, da se bo kaj spremenilo, a spremeni se nič". Dodal je, da so potrebne korenite spremembe, ki jih po njegovih besedah zahteva veliko ljudi.

Jazbec je dejal, da je nekaj pisem s pozivi k spremembam predal Erjavcu, ki mu očita tudi, da zadnje čase ni prisoten na nobeni partizanski proslavi. "Ne vem, kdo mu je prepovedal," je dejal.

V pismu odbor opozarja še, da je delovanje vodstva stranke že dalj časa izven članstva, predsednik pa je kot zunanji minister zelo pogosto odsoten. Ob tem predlagajo, da vsak pokrajinski odbor kandidira vsaj enega resnega kandidata. "Po našem mnenju bo stranka sicer na naslednjih državnozborskih volitvah izpadla iz parlamenta, zato je ta poteza nujna, če jo hočemo obdržati v parlamentu," so zapisali.