IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Kočevje

Zavod Prizma Ponikve se postavlja na noge

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.07.2015 19:32

Pred dvema letoma so v posebnemu socialnemu zavodu prizma v Ponikvah na dan pricurljale nakopičene finančne, medčloveške in kadrovske težave, ki so se, kot je pokazala interna preiskava grmadile več let.

Ministrstvo za delo ,družino in socialne zadeve je sprva zamenjalo svoje predstavnike v svetu tega javnega zavoda, vmes tudi direktorico Katjo Vipotnik in imenovalo vršilko dolžnosti Kristino Dokl iz doma starejših občanov Ptuj. Slednja se je, kot je dejala, lotila neizogibne racionalizacije, tudi z načrtovano ukinitivijo enot v Sodražici in Predstrugah.

Stanovalci so se temu uprli, odzvala se je tudi javnost. Enoti sta ostali na sedanjih lokacijah, Doklova je bila kasneje zaradi napak pri vodenju matičnega doma in nekaterih enot zamenjena, kar je pomenilo, da se je njena vizija vodenja zavoda v Ponikvah na daljavo izjalovila. Na razpis, ki je bil objavljen ob koncu lanskega leta, je bila s strani sveta zavoda izbrana Špela Selan iz Ribnice.


Vodenje zavoda je prevzela v slabi finančni in kadrovski kondiciji, s pripravljenim sanacijskim programom predhodnice, ki ga bo nadaljevala. Nova direktorica se še kako zaveda pomembnosti urejanja medčloveških razmer znotraj zavoženega zavoda, kjer je zaposlenih 73 delavcev, stanovalcev pa je 120. Tudi Ta zavod, ki ga je država ustanovila za posebno kategorijo ljudi, se preživlja izključno iz oskrbnin stanovalcev. Sicer zavod Prizma na sedanji lokaciji deluje od leta 1952, pred tremi leti je država vendarle zgradila nov stanovanjski objekt in tako izboljšala bivalne razmere.

Špela Selan prvi del


Špela Selan drugi del