volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Krško

Zeleni nahrbtnik zopet v posavskih vrtcih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.09.2015 07:39

V Dnevnem centru Zveze prijateljev mladine Krško je včeraj potekal sestanek koordinatoric Zelenega nahrbtnika z Zmajčkom Jurčkom v posavskih vrtcih. Na sestanku so se dogovorili o poteku poti po Posavju, si razdelili naloge in Zmajčku Jurčku zaželeli srečno pot in veliko zabave z najmlajšimi.

Svojo pot bo zmajček Jurček začel v Vrtcu Levček pri OŠ Podbočje in nato vse do naslednjega junija potoval še po desetih vrtcih Posavja. Iz Podbočja bo odšel v Veliko Dolino, nato na Rako, od tam na Blanco in v Dobovo, dalje na Senovo in v Kapele, na Bizeljsko, nazaj v Krško, svojo pot bo zaključil v vrtcu Kostanjevica na Krki.

V gibanje se bo letos vključilo skupaj kar preko 900 otrok in več kot 100 mentoric, mentorjev ter zunanjih sodelavcev v projektu. Projekt je pripravila in ga v Posavju koordinira Zveza prijateljev mladine Krško, na nacionalni ravni pa je to projekt Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana.

Zeleni nahrbtnik z Zmajčkom Jurčkom je gibanje, katerega cilj je okoljska vzgoja najmlajših. Temu cilju sledi tudi povezovanje otrok, vzgojiteljic, staršev, dedkov, babic ter drugih krajanov za skupno skrb na področju okoljevarstvene vzgoje. Konkretni projekti v gibanju so namenjeni reševanju nalog v lokalnem okolju, kjer otroci obiskujejo vrtec ali šolo in živijo.


Z gibanjem prispevamo k obogatitvi dodatnih vsebin, sicer že uveljavljene okoljske vzgoje v vrtcih in šolah. Glavni namen gibanja je motivirati otroke, da sami razmišljajo o naravi in okolju ter odnosu človeka do njiju. Svoji stopnji razumevanja okoljevarstvenih problemov iščejo in izvajajo določene aktivnosti in naloge.

Zmajčka Jurčka zopet čaka razburljivo šolsko leto polno novih delovnih in poučnih izzivov, so zaključili sporočilo za javnost na ZPM Krško.