franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ribnica

Zeliščni krogotok življenja v Rokodelskemu centru v Ribnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.04.2016 20:40

Prostor nekdanjega Kreativnega parka za stavbo Rokodelskega centra v Ribnici dobiva nekoliko bolj svežo in naravi prijazno podobo.

Pred kratkim so ga v roke vzeli člani ne tako davno ustanovljenega @ Kult, Društva za sonaravno bivanje iz Ljubljane , ki ga polnijo tudi s podporniki iz Ribniške občine. Ti so v počastitev Dneva zemlje danes pripravili več dogodkov, z osrednjim , ko so v Kreativnemu parku ponazorili način priprave hrane v sodelovanju z naravo. » Naše društvo se širi tudi s članstvom, ki je bilo prej dejavno v drugih okoljih, vsem nam pa je cilj trajnostno ravnanje z okoljskimi vri, ki so na dokaj šibkih nogah, » je poudaril predsednik društva Robert Ivanc.

Kreativni park so člani društva prevzeli v slabem stanju. Najprej so ga pregledali in določili, katere rastline naj bi na novo zasadili. Umetniške inštalacije, ki so bile prej postavljene v parku, bodo še naprej prisotne, člani novega društva pa jih bodo vzdrževali . »Raznolike rastline bodo poganjale znotraj teh postavitev, » je dejala tajnica društva Cvetka Laharnar Koren.


V parku se bo, po besedah sogovornika, ustvaril nov krogotok življenja. Zelišča bodo obiskovalci lahko trgali, nikakor pa jih ne smejo uničevati.

Cvetka Laharnar Koren


Robert Ivanc o društvu