franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Brežice

Živahne sobote na brežiški tržnici

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.06.2016 10:27

Komunala Brežice tudi letos nadaljuje aktivnosti za oživitev brežiške tržnice. Minuli vikend je bilo spet živahno, saj je potekal dogodek Kmetije se predstavijo.

Obiskovalci so uživali v ponudbi pridelkov z bližnjih kmetij in izdelki lokalnih rokodelcev. Predstavili so se: Ekološka kmetija Balon, Mlinarstvo Hriberšek, Kmetija Omerzu, Čebelarstvo Ma-Ja, Naravno milo – Irena Verstovšek, Lucija Šiško, Mira Žugelj, Petra Novak – Peno, Neva Foršček, Čebelarstvo in kmetija Kerin, Darovi narave – Darja Zanut in Društvo Regrat.

Tudi to soboto so lahko Brežičani na tržnico prinesli kakšno še uporabno stvar, ki je ne potrebujejo več, in odnesli kaj, kar bi jim utegnilo priti prav. »V okviru pobude Prinesi – odnesi je lastnika ta vikend zamenjalo okrog 200 predmetov,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice. Poskrbljeno je bilo tudi za otroke, ki so se lahko udeležili otroške delavnice.

Naslednjo soboto, 11. junija, bo na tržnici spet živahno – med 8. in 12. uro bo namreč potekal Otroški bazar, na katerem bo mogoče izmenjati, prodati ali kupiti rabljene otroške stvari, od opreme za dojenčke, oblačil in šolskih potrebščin do igrač.

Zanimiva bo tudi pravljična urica v sodelovanju s Knjižnico Brežice. Za ustvarjalne prstke bo poskrbljeno v otroškem kotičku, kjer bodo izdelovali papirnate vetrnice, posladkati se bo mogoče s slastnimi palačinkami in si ogledati ponudbo lokalnih rokodelcev.