Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Novo mesto

Zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
22.03.2019 12:42

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto, podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Dejanja so utemeljeno osumljeni 40-letni in 67-letni moški z območja Ljubljane, 60-letni moški iz
Dominikanske Republike, ki biva na območju Ljubljane in gospodarska družba z območja Ljubljane. Osumljenci so kupnino od prodaje počitniških objektov na Hrvaškem, ki so bili v lasti gospodarske družbe iz Ljubljane, preusmerili na drugo družbo in si z dejanje pridobili premoženjsko korist v višini 100.000 evrov, na škodo gospodarske družbe z območja Ljubljane.

Prometna nesreča z udeležbo traktorista
Policisti PP Krško so bili danes ponoči obveščeni o prometni nesreči v Brezovici v Podbočju. Opravili so ogled in ugotovili, da je 57-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste in se s traktorjem prevrnil. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,24 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.


Poskus izmika mejni kontroli
Policisti Postaje mejne policije Dobova so med pregledom tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na podvozju vagona našli skritega državljana Maroka, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Nezakoniti prehodi državne meje
Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Novi Lipi izsledili in prijeli štiri državljane Sirije, dva državljana Alžirije in državljana Palestine, ki so nezakonito prestopili državno mejo.
Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.