stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Krško

Zoom budnica v Krškem

Piše: Občina Krško

Čas objave:
30.04.2020 13:04

1. maj ni le praznik dela. 1. maj je tudi dan, na katerega skoraj vse slovenske godbe igrajo budnico. Prvomajska budnica je tradicija Pihalnega orkestra Krško. Tradicija, ki jo bodo letos zaradi ukrepov in navodili na državni ravni, žal prekinili.

A to orkestra vseeno ni ustavilo, da ne bi razmišljali o malo drugačni budnici. Tokrat se bodo krški godbeniki 1. maja ob 9. uri dobili preko zooma in tako poskušali stopiti v stik z ljudmi in jim zaigrati. Virtualno se bodo sprehodili po krških cestah in obiskali sosednje vasi. Na poti se jim bodo pridružili dolgoletni godbeni navdušenec Edo Komočar, podžupanja občine Krško Nuška Somrak, župan občine Krško mag. Miran Stanko, evropski poslanec Franci Bogovič, predstavnik Krajevne skupnosti mesta Krško Ivan Učanjšek in predsednica Krajevne skupnosti mesta Krško Nataša Šerbec, ki je orkestru v veliko pomoč pri organizacije letošnje budnice.

Virtualno bodo obiskali Dom starejših občanov in obujali spomine z nekaterimi krajani Zdol, Dolenje vasi, Gore kot tudi z dolgoletnim dirigentom orkestra, prof. Dragom Gradiškom. Na letošnji budnici se jim bosta pridružila tudi Pihalni orkester DKD Senovo, z dirigentko Mašo Žveglič Poljšak in družina Sotošek.

Budnico lahko spremljate na uradni spletni strani Pihalnega orkestra Krško, na njihovi facebook strani. kot tudi na Ansat TV.

Vabijo vas, da se jim pridružite in z njimi predvajate prvomajsko budnico ob istem času na svoji facebook strani.