stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Župan čestital uspešni kajakašici in kanuistki Naji Pinterič

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2023 09:14

Župan Brežic Ivan Molan je sprejel slovensko mladinsko reprezentantko in članico Kajak kanu kluba Čatež Najo Pinterič in ji čestital za izjemno uspešno tekmovalno sezono. Naja Pinterič je slovenska mladinska kajakašica in kanuistka. Njeni paradni tekmovalni disciplini sta kanu in kajak kros, ki velja za novo olimpijsko disciplino v kateri gre za privlačno tekmovanje na izpadanje in kjer je rezultate zelo težko napovedovati.

Na sprejemu je Naja dejala: ''Letošnja sezona je bila zelo dobra, v novi sezoni si želim nastopiti na Olimpijskih igrah in še kakšno žlahtno mednarodno kolajno.''

Župan ji je je izročil spominsko darilo in čestital ter povedal, da izjemno ceni športnike in njihove rezultate ter ji zaželel srečno pri doseganju zadanih ciljev.

Naja ni zgolj uspešna kajakašica in kanuistka ampak se je v letošnji sezoni preizkusila tudi na državnem tekmovanju v supanju (SUP je okrajšava angleškega poimenovanja stand up paddling) oziroma v veslanju stoje, kjer je osvojila zlato odličje. Je članica brežiškega Športnega društva Pemupi, ki se ukvarja z veslanjem stoje.

Naja trenutno tekmuje na Svetovnem prvenstvu v supanju, ki poteka pod okriljem Mednarodne kajakaške zveze (ICF - International Canoe Federation) in je že osvojila bron v mladinski konkurenci v disciplini šprint (kategorija woman junior). Do nedeljskega zaključka tekmovanja sta pred Najo še dve tekmi in sicer v disciplini dolga razdalja in v tehnični disciplini. Zanimivo je tudi to, da vsi tekmovalci Svetovnega prvenstva tekmujejo na enakih deskah za supanje.